A lot of Noorton

A lot of Noorton

 SONY DSC

                                                    2012

 e. Koh-I-Noor (Bostorps Besk RW 115 – Pajazzo 653) u. Eiran Blida ue. Wildzangs Gloriant RW 89 – Möllegards Orion Surprise RW 81

 Uppfödare: Ann-Charlotte och Stefan Jansson, Alunda

Såld till Emma Thyr, Uppsala

När vi köpte Blida var hon dräktig, tjuvbetäckt av en 1,5 årig welsh partbred. Fölningsdatum var mitt i vintern och en kall snöig dag i slutet av januari föddes lille Noorton. Kylan bekymrade honom inte ett dugg och han växte upp och blev en stor och ståtlig kille. Noorton blir D-ponny.

SONY DSC

Noorton är en snäll, klok och trevlig kille. Han rör sig med tre fina gångarter och det ska bli roligt att se vad som blir av honom.

SONY DSCSONY DSC

Noorton är numera kastrerad  och valack. Bilderna nedan tagna i november 2013

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

Noorton som femåring med Lovisa:

Härstamning

Noortons pappa Koh-I-Noor var e. Bostorps Besk u. halvblodsstoet Colombine ue. Pajazzo-Ceylon. I samband med att jag skulle blodtypa Noorton fick jag tag på Koh-I-Noors ägare och på något sätt kom vi in på 3-års test och jag erbjöd mig att hjälpa dem att visa. Koh-I-Noor visade sig vara en riktig juvel och vann gångarterna med 48 p och hoppningen med 52 p. Himla roligt att jag äger denna fina killes enda avkomma. Numera är nämligen pappa valack och nedan ser ni bilder på honom.

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

Mamma är vårt fina welshsto Eiran Blida e. Wildzangs Gloriant – Möllegårds Orion Surprise. Läs mer om henne på hennes egen sida under Våra ston.

Lämna en kommentar