A lot of Opal Spring

A lot of Opal Spring

ozo2

2013

 e. Heslegårds Rubin u. Upstage ue. Flemmingh-Shogun **

 Uppfödare: Ann-Charlotte och Stefan Jansson, Alunda

Ägare: Annica Edgren

Kombinationen Heslegårds Rubin och Stina (Upstage) är något som jag funderat på i flera år. På det sättet skulle jag kunna kombinera härstamningen på mina två avelsston med Rubinstein på ena sidan och Flemmingh på andra. De linjerna hade jag kombinerat tidigare i min uppfödning A lot of Hennessy (e. Twiligt u. Royal Dance) och det visade sig vara en lyckad kombination.

ozo4

Coolare och snällare kille än lille O får man leta efter. Vi leder honom till och från hagen utan problem. Häromdagen provade jag att lyfta fötterna på honom och det gjorde han som om han inte gjort något annat. Duktiga bebis.

ozo

Lilla O är såld till Annica Edgren. Vi önskar henne varmt lycka till med denna pärla. Lilla O åkte hem till Annica i februari 2014

SONY DSC lillaO SONY DSC

Härstamning: Fadern Heslegårds Rubin är en fantastisk hingst med ett härlig temperament, hög ridbarhet och fina gångarter. Han har tävlat Grand Prix med flertalet vinster över hela Europa. Tillsammans med ryttaren Patrik Kittel vann han både svenska samt nordiska mästerskapen. Heslegårds Rubin har extremt lätt för samlande rörelser så som piaff och passage. Han är alltid mjuk och rörlig med mycket god bärighet i samtliga gångarter.

heslegard4

Heslegårds Rubin stammar ur Operette familjen , Hannover sto stam 2188403. Denna gedigna sto stam har producerat ett ändlöst antal fina tävlingshästar med goda resultat i Msv – Svår klass i såväl i hoppning och dressyr. Bla att nämna är Pazirels Ruby plac svår klass dressyr med championatspoäng och svårklass hästen i hoppning(160) Forever. Ur stostammen härstammar även den godkände holländska hingsten Wild Romance efter Weltmyer.

Heslegårds Rubin fader Rubinstein är en avelslegend som producerat en kopiös mängd svårklass hästar samt godkända söner. Rubinstein själv tävlade själv framgångsrikt upp i Grand Prix dressyr.

Farfadern Inschallah är den igenom tiderna bästa förädlaren i modern tid. Han har förärvt såväl typ samt gångarter i sina ättlingar. Just Rubinstein- Inschallah blodet kan vi se i många framgångsrika tävlingshästar så som Rohdiamant , Royal Diamond och Rubinrot. Detta blod ger näst intill en garanti för ridbarhet och temperament!

Läs mer om moderns stam på hennes sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s