Xzibit AM

Xzibit AM

  SONY DSC

2009

 e. Bocelli 1044 (Don Scuffro DVE 690 – Bernstein 761) u. Xantippa AM ue. Bugatti Hilltop 1016 – Mas Media**

 Uppfödare: Ann-Marie Mikkola, Malmköping

 Ägare: Ann-Charlotte och Stefan Jansson, Alunda

Jag har känt Mirre (uppfödaren) till Sibban (Xzibit) i flera år. Jag var på jakt efter en trevlig ridhäst och hade varit på Täby för att köpa ett fullblod när hon ringde och erbjöd mig att köpa Sibban. Eftersom jag träffat både mormor och mor till Sibban och de var några av de vackraste hästar som jag sett tvekade jag inte många sekunder innan jag bestämde mig. Helgen efter hämtade vi hem min vackra tjej.

SONY DSC

Sibban visades på 3 års test och fick dubbla utmärkelser (8-8-7-8-8-8=47 p som dressyrtalang och 8-8-7-8-8-8=47 p som hopptalang). Hon skötte sig fantastiskt fint och jag var så stolt över min fina fuxtjej.

SONY DSC

Sibban har allt man kan önska sig hos en fin ridhäst. Hon är elektrisk, framåt, känslig och har tre fina gångarter och hoppar dessutom otroligt trevligt. Jag hoppas mycket på henne och jag tror att det är en av de bästa hästar som jag ägt.

Under 2017 lånade jag ut Sibban till en vän. Tyvärr höll hon inte riktigt för den ökade belastningen. Fick hem henne och provade att sätta igång henne efter en längre vila. Funderade på att sälja henne men klarade inte av det känslomässigt. Lånade istället ut henne till en av Mirres kompisar. Hon är dräktig med Ironman och beräknas föla i början av sommaren 2019. Det kommer att bli en kanonfölunge.

Härstamning: Pappa Bocelli tävlar svår dressyr under Rose Mathisen. Han har under flera år legat etta bland dressyrhingstar på BLUP. Mamma Xantippa visades med gångartsdiplom på 3 års testet. Hennes yngre syster e. fick hoppdiplom vid sitt 3 års test. Mor till båda hästarna är det fantastiska fullblodsstoet Ciamas** som är ett av de finaste fullblodsston som jag träffat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s