Disa VG (19)

disa5

2006

 e. Dionysos 1038 (e. De Niro – Rubinstein)

u. Karisma (19) 25716  (ue. Kaliber 574 – Diamant 463)

 Uppfödare: Camilla och Magnus Eriksson, Eskilstuna

 Ägare: Ann-Charlotte Jansson, Alunda

disa6

Disa köptes lite hastigt och lustigt av min kompis Jenny som ägt henne sedan hon var 3 år. Hos Jenny har Disa hunnit med att starta msv C dressyr (placering i LA) och 1.20 hoppning (med 0 rundor). Tanken är att vi ska betäcka Disa i år och sedan ska Linnea ha henne som läromästare.

DSC03178.JPG

Disa är en mycket vacker och trevlig individ. Hon har supertemperament, lätt för samling och mycket fina bakben. Mycket arbetsvillig och vill göra rätt.

DSC03234.JPG

 Disa betäcktes med Cristallo II och fick tvillingar 2018. Båda överlevde men den ena var inkorrekt i benställningen och fick sluta sina dagar efter några månader. Hon är en fantastisk mamma, bestämd och med mycket tålamod.

Under 2019 ska Disa ridas. Jag och Linnea kommer att dela lite på henne eftersom hon fortsätter sin satsning i dressyr på Ronja och kommer att ha svårt att hinna med en häst till.

Disas pappa Dionysos har tävlat upp till svår dressyr och är bland annat morfar till Aideean (e. Ampere) som godkändes i år. Mamma Karisma är ett sto som är ett A-premierat dubbeldiplomsto som är berättigad till elit. Disa har syskon med diplom i både hoppning och dressyr. Flera har gått unghästkval och har placerat sig i msv dressyr och hoppning. Bland annat Cornelia Trams som har vinst i msv A dressyr.

disa

 Bilderna på Linnea i röd cape och Disa är tagna av Lizzan Nordness (www.lizzans.se) . Klickbara om ni vill se dem i större format.

 

2017 Disa är dräktig med Cristallo II ( e. Cornet Obolensky – Cassini I). Beräknad fölning 30 maj 2018.