Minigårdens Ayra

Minigårdens Ayra

SONY DSC

 2009

sv. ridponny e. Dunhill S RP 163(Dexter – Duktus) u. Zäta ue. Hellekis Timjan RW  31 – Chirk Crogan

Uppfödare: Marie Hedhman, Minigården, Hedekas

 Ägare: Ina Nord, Uppsala

Ayra kom till oss genom att vi bytte till oss henne mot A lot of Liqueur. Hon kommer i första hand att användas i avel. Det är en otroligt vänlig individ som vill alla väl och som alltid kommer först i hagen.

Ayra betäcktes 2015 och 2016. Blev dräktig båda åren men resorberade. Vi har sålt henne som sällskapsponny/promenadhäst till Ina Nord som också äger hennes bror Minigårdens Superman. Varmt lycka till med henne!

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Härstamning:

Fadern Dunhill S är en framgångsrik (dressyr) tysk ridponnyhingst som tävlades i Sverige under en kort period av Elisabeth Hjelm. Han har själv placeringar i svår dressyr och har avkommor som tävlar de högsta klasserna.

dunhill-S

Farfar Dexter är elitpremierad och var placerad i hoppning i EM i Verden 1990. Han deltog äver i EM i Mannheim 1993 och har varit placerad i tyska mästerskapen samt vunnit Hamburgs Derby. Han har flera placeringar i St George dressyr. Dexter har fem godkända söner och flera avkommor som segrat i EM 1996, 1997 och 2006

Farmor Gretchen har lämnat tre godkända söner: Dunhill S, Dublin S och Piccadilly. Dublin S har också startad svår dressyr.

Modern Zäta tävlade framgångsrikt i samtliga grenar innan hon sattes i avel. Ett år hade hon kvalat till både dressyr, hopp och fälttävlans SM. Totalt genomförde hon tre SM i fälttävlan och var i A final i dressyr SM. Förutom det tävlade hon msvB hoppning.

Morfar är den elitpremierade welshhingsten Hellekis Timjan RW31. Han är pappa till en rad fina tävlingsponnyer som Tim, Diannie, Minigårdens Duschess, Minigårdens Toulouse, Minigårdens Timon, Hot Shot A m.fl.

.Avkommor:

2014 A lot of Qaprinja e. Stendyssens Diablo RWM 61

SONY DSC

2015 A lot of Tequila e. Stendyssens Diablo RWM 61

SONY DSC

SONY DSC

2016 betäcks med Stendyssens Diablo RWM 61

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s