Tiffy

tiffy7

2001

 e. Renoir (Racket-Colano) u. Bijou

ue. Brillant-Diamant II

 Uppfödare: Klaus Meyer, Tyskland

 Ägare: Ann-Charlotte Jansson, Alunda

När Linnea började rida på UPK förra året såg vi lilla söta Tiffy för första gången. Halvt på skämt och halvt på allvar sa jag till Gabbi att henne kan vi betäcka med Diablo när hon ska pensioneras från ridskolan. Linnea red Tiffy vid två tillfällen under hösten och gillade henne mycket. När det blev vinter blev Tiffy halt igen och vi blev tillfrågade om vi ville köpa henne och efter några dagar var hon vår!

SONY DSC SONY DSC   ridl38tiffy2

Tiffy är en otroligt trevlig och rar ponny. Hon har startat LB hoppning och LA dressyr med placeringar under sina år som ridskolehäst på UPK och hört till en av favoriterna bland hästarna. Hon rör sig med fina gångarter och hoppar väl. Hos oss är hon riden ett fåtal gånger i skogen. Eventuellt provar vi att sätta igång henne efter att hon varit mamma. tiffy6

Film på Tiffy och Frida Engvall när de tävlar 80 cm.

 Härstamning:
Tiffys far är premium hingsten Renoir som började sin karriär med att vinna Westphalian Riding Pony Championships och tog en bronsmedalj vid Bundeschampionatet för Ridponnyer. Året efter tog han återigen bronsmedaljen vid Bundeschampionatet och avslutade sitt bruksprov med fantastiska poäng med 8:or för gångarter, 9 för hoppning under ryttare, 9,5 för ridbarhet och 10 för vilja att arbeta. Efter bruksprovet har Renoir tävlat framgångsrikt upp till FEIklasser.

Renoir har flera godkända avkommor i Romulus, Rodrigo och Rembrandt DDH. Rembrandt vann lagguld i EM 2010 och deltog i silverlaget 2009. Han har kallats för ponnyernas Totilas. Rembrandt är nu såld till Storbrittanien. 2011 deltog han i ponnyEM och var bästa brittiska ekipage med en 6:e plats i lagplatsen och en 9:de individuellt. Film på Rembrandt kan ni se nedan:

http://www.goldeneye.biz/Rembrandt_DDH.html

Avkommor:

2015 hingst e. Speyksbosch Dancer

SONY DSC

2016 Ej betäckt

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s