Eiran Blida

Eiran Blida

SONY DSC

    2006

 e. Wildzangs Gloriant RW 89 (Shamrock Mr Oliver – Arkelhof’s Sunlight) u. Bostorps Bell Star RW 1164 ue. Möllegaards Orion Surprise RW 81 – Balans RWR 5

 Uppfödare: Malin & Johan Torstensson, Färjestaden

 Ägare: Tove Widen

blida6

Vi köpte Blida tillsammans med hennes 1,5 åriga dotter Belize hösten 2011. Blida var dräktig, tjuvbetäckt av en unghingst, och skulle föla i januari året efter. Ursprungligen är hon född på Öland. Hon köptes av en familj från Stockholm och när de ägt henne i ungefär 11 månader upptäckte de ett föl i boxen en morgon. Det visade sig att avelshingsten Bostorps Tuborg hade hoppat in till ungstona och  betäckt några av dem. Resultatet blev Belize. Året efter fixade hon ytterligare ett föl genom att flirta med unghingsten på gården och så blev Noorton till.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Blida är visad på utställning med diplompoäng som bäst. Bland annat visades hon i Nybro som föl med 9-8-8-8-8=41 p och bäst i rasen. Det är en snäll och trevlig ponny som rör sig med fina gångarter.

SONY DSC SONY DSC

Blida var inriden men var knappt styrbar när vi köpte henne. Hon är nu under igångsättning efter sitt senaste föl med planen att hon ska bli ridhäst. Stadig i formen i skritt och trav, galoppfattningarna börjar fungera. Mest har hon ridits ut, både ensam och i grupp. I sällskap kan vem som helst rida henne. Någon enstaka gång har hon provat på hoppning.

Blida

Härstamning:

Far till Blida är hingsten Wildzangs Gloriant. En trevlig och vacker herre som fortfarande verkar i aveln 25 år gammal. Har flertalet diplomavkommor och flera som fått utmärkelser  på 3-årstest och kvalitetsbedömning.

gloriant

Mödernet härstammar ur det kända Bostorps stuteriet och flera godkända hingstar kommer ur samma linje. Modern Bostorp Bell Star har varit klassvinnare på RIKS och stamboksfördes med 40 p.

Blida är såld till Tove med familj. Ett hem där jag vet att hon kommer att få det superbra.

Avkommor

2010 Belize sto e. Bostorp Tuborg

welsh3Belize3 (2)

Belize följde med på köpet när vi hämtade Blida. Vi sålde henne vidare till Annika Matthed, Vansbro. 2013 visades Belize på 3 års test och skrapade ihop 46 p som dressyrtalang och 47 p och utmärkelse i hoppning. Grattis till en väl frammatchad ponny!!!

2012 A lot of Noorton e. Koh-I-Noor

SONY DSC

SONY DSC

Blida var tjuvbetäckt av en halvblod/welsh hingst när vi köpte henne. Pappa Koh-I-Noor vann sedan 3års testet i Rånäs 2012 med 48 p som dressyrtalang och 52 poäng som hopptalang. Han mäter 138 cm som tvååring. 

2013 A lot of Piggelin e. Stendyssens Diablo RWM 61

blidasfölSONY DSC

Vi valde att betäcka Blida med vår egen hingst Stendyssens Diablo eftersom vi tror att han kan matcha henne fint. Lille Piggelin blev resultatet. Piggelin har flyttat hem till min kompis Malin. Vi önskar henne lycka till med den lille charmören!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s