Upstage

Upstage

 

           2001

 e. Flemmingh (Lacapo – Carneval) u. NN ue. Shogun ** – Aderlass

 Uppfödare: Stretcholt Farm, Nr. Bridgewater Somerseth, Storbritannien

 Ägare: Hanna Monie-Landerö

Stina håller inte för ridning. Hon var halt hos ägaren före mig. Jag provade att sätta igång henne vid två tillfällen och båda gångerna blev hon halt. När vi kollade upp henne fick jag veta att hon troligen aldrig kommer att hålla för ridning. Därför hamnade hon också i avelsboxen. Hon ska inte ridas mer. 

Upstage (Stina) kom till Sverige via Belgien i december 2006. Sommaren 2007 köpte vi henne som avelssto. Jag är förälskad i Flemmingh blodet och blev mycket glad över att hitta en så välstammad märr bara några mil hemifrån.

stina2

Stina är en sympatisk, snäll och lätthanterlig häst. Under hösten och vintern 2007/2008 satte vi igång och började rida henne lite försiktigt. Hon var inte så mycket riden och utbildad men visade en bra ridbarhet och framförallt en god arbetsvilja. Det är en energisk häst som rör sig med tre bra gångarter där galoppen är FANTASTISK. Rörelserna är lätta med höga knän och aktiva bakben. Dessutom har hon visat sig hoppa bra och är helt orädd vilket gör att valmöjligheten att välja mellan både dressyr- och hopphingst finns.

stina

Här är en hopklippt film från halvåret som hon reds innan hon blev avelssto.

Film på Stina-Fina

Under 2011 provade vi att sätta igång henne igen men hon var inte riktigt okej. Istället betäckte vi om henne och hon fick ett fint hingstföl 2013. Eftersom vi slutar med halvblodsavel har Stina fått ett nytt hem hos Hanna  i Linköping, där hon kommer att fortsätta att få bebisar. Vi önskar dem båda varmt lycka till!

Härstamning:

Stinas far Flemmingh är en av världens bästa dressyrförärvare. I Sverige ser vi honom som far bland annat till de godkända hingstarna Lingh, Wladimir O.A. och Twilight. Trots sina framgångar som far till dressyrhästar gömmer det sig i Flemminghs härstamning hingstar som Landgraf, Ladykiller och Cor de la Bryere.

Hämtad från VDL:s hemsida. :

”Flemmingh premierades Preferent år 2004, vilket är det högsta man kan få. Modern har förutom Flemmingh lämnat ytterligare tre godkända söner: Gaspari I och Gaspari II och Holstein Champion Litorio.Flemmingh är far till de godkända hingstarna Krack C, Mooiman, Kelvin och Mount Everest (Sverige) som alla tävlar med framgång. Krack C är Holländsk dressyrchampion som 4- och 5-åring då också Lingh, Mooiman och Kamille gick till final.Lingh vann 2006 bl a GP i Gelderland. 2006 blev en son till Flemmingh godkänd i Danmark med 8 och 8,5p i hoppning. Sonen Wladimir OA var 2:a i 3-årschampionatet på Flyinge år 2006 och även 2:a 2007 i 4-årschampionatet. Flemmingh ligger 9:2 i WBFSH ranking av dressyrhingstar.

Flemmingh lämnar stora, vackra, långlinjerade hästar med perfekt gång. Flemminghs avkommor är mycket efterfrågade av dressyrryttare, tränare och handlare, då de är väldigt villiga att lära, tycker om att arbeta och rör sig mycket bra. Flemming är en internationellt uppskattad och efterfrågad dressyrhingst!”

Stinas morfar Shogun xx var en fullblodshingst som verkade som förädlare på hannoveranerstuteriet Cemme mellan 1975-1989. Han är känd för att producera hästar med god ridbarhet och taktmässig gång. Shogun hittas i flera framgångsrika stolinjer som t ex i de välkända Cemme hingstarna Wanderbursh I och Wanderbursh II. Han är även far till den olympiska fälttävlansvinnaren Shamrock. I Sverige har brodern Tammerfors xx e. Tamerlanexx verkat och lämnat trevliga, taktmässiga hästar.

Mormorsfar var Absatz sonen Aderlass som var far till 13 svårklass hästar i dressyr och 5 svårklasshästar i hoppning.

Stina är kommen ur hannoveranerfamilj 596. En familj som lämnat flera godkända hingstar som Waliente (e. Weltmeyer), Ricochet (e. Romancero H, vann sitt test i Adelsheidorf), Welfenprinz (e. Wenzel I) och Windsor (e. Wenzel I). Det finns också flera statspremieston och hästar sålda på auktionerna.

Avkommor:

2009 A Lot of Glenfiddich

         Hingst e. San Brasil (Sao Paolo – Argentinus)

Ett och ett halvt år på andra bilden

Såld till Emily Röslin Forsell

2010 A lot of Inferno

         Hingst e. Flash Dancer I.M. (Don Romantic-Tip Top)

8 månader på andra bilden

Död 2011

2011 A lot of Liqueur

         Sto e. Cosmeo (Contender – Caletto I)

2011 Ej betäckt

2013 A lot of O

Hingst e. Hesslegårds Rubin (Rubinstein-Inschallah)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s