Stendyssens Diablo RWM 61 – till minne

Vår fina, vackra hingst Diablo var pigg och åt sin mat igår kväll när vi tog in honom. Några timmar senare blev han dålig. Precis när raketerna förkunnade att nu startar 2020 bestämde vi att det var dags för honom att få vandra vidare till Trappalanda 25 år gammal. Tänker att det var typiskt Diablo att göra allt storstilat och varför inte lämna oss när himlen exploderar av raketer och muller och smällar från smällare spelar en fanfar för en helt fantastisk, liten häst som inte lämnar någon som träffat honom oberörd. Vi är så tacksamma för de 8 år som vi fått förmånen att äga honom. Alla bilder nedan går att klicka på om man vill se dem i större format.

Han var pigg och glad in i det sista. För några år sedan var han sjuk och vi trodde att vi skulle få ta bort honom men han återhämtade sig mirakulöst. Efter det har han haft lite svårt med hullet under vintern och kanske var han lite tröttare de sista veckorna, annars var han samma glada, pigga, energiska häst som vi alla kände honom som. En häst med så mycket humor och glädje. Tänk när han jagade bilar och cyklar i hagen när de for förbi, eller alla hyss som han hittade på. Kolla bilderna nedan. Vi hade tagit ut bästa Lizzan som skulle ta fina bilder på Linnea och Diablo och han gjorde grimaser och spexade till nästan varenda bild vi tog <3.

När jag var liten drömde jag om en svart hingst med bläs och fyra vita ben och jag hittade honom i Diablo. Vi köpte honom som läromästare till Linnea och som avelshingst. Genom åren har Linnea och Diablo haft otroligt roligt som bästa vänner, på träningar och på tävlingar. Han älskade att visa upp sig och vart han än kom sa han att här kommer jag!  Jag är störst, bäst och vackrast; frågor på det??? Jag är vildhingsten Allan Ballan.

Hur många hingstar fixar att gå på ridlektioner med blandat ston och valacker på ridskola med en litet barn på ryggen? Det gjorde Diablo och han var med både på Gimo RK och Uppsala PK när Linnea red lektion. Dessutom rörde han sig fantastiskt och hade lätt för att både samla och länga och det med en ridkänsla och ridbarhet som slår de flesta hästar.

Han har även varit haft en supermedryttare i Emelie genom åren och de har också haft otroligt roligt tillsammans.

Älskade lilla häst så många roliga upplevelser genom vår tid tillsammans. Tack för allt du lärt alla dina ryttare och tänk så mycket glädje du spred.

Sedan måste han vara en av Sveriges bästa welsh mountain hingstar om man ser till vad avkommorna har presterat. Hur många hingstar har lämnat bland annat en SM vinnare i dressyr, en som kommit trea i SM, en tredje som tävlat svår klass i dressyr mot stora hästar. Flera som vunnit ungponny SM, flera vinnare av kvalitetstävlan och bästa 3 åring i gångarter i riksfinalen 2018 osv, osv. Vi har kvar en nybliven 2 års hingst i A lot of XO (ue. Zephyr-Urbino) som kommer att få betäcka våra egna ston i sommar. Diablo kommer för alltid att leva kvar i sina avkommor. Alltid en gentleman mot sina tjejer och okomplicerad för mig som höll i grimskaftet.

Ett fåtal av hans fina avkommor på bild nedan <3.

Du kommer alltid att fattas oss och dina hovavtryck i våra hjärtan kommer alltid att sitta där. Tack för att just vi fick ha dig i vårt liv! För alltid älskad och för evigt saknad.

Stendyssens Diablo 1995-2020

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s