Xzibit AM

sibban9

Sto f-2009 e. Bocelli (Blue Hors Don Schuffro – Bernstein) u. Xantippa AM ue. Bugatti Hilltop- Mas Media**. Mkh ca 168-169 cm (166 cm på 3 årstestet)

sibban6

 

Härstamning: Pappa Bocelli har tävlat svår dressyr och har lämnat många avkommor som legat högt i årgångstester och på tävlingsbanan. Läs mer om honom och hans härstamning på Gränsbos hemsida. Mamma Xantippa AM var ett diplomsto som tyvärr inte lever idag och som bara fick en avkomma. Vacker som en dag med bedömningsraden 9-8-7-8-8-8 på 3 års testet. Mamma syns på bilden nedan.

529879_10150688069962712_1460100443_n

Morfar var Bugatti Hilltop som bara verkade i aveln i Sverige under ett fåtal år innan han exporterades till USA. Film på honom ser ni nedan:

Mormor var ett fullblodssto Ciamas som jag blev förälskad i första gången jag såg henne. Förutom Häxan lämnade hon ytterligare en avkomma Chicka-Dee AM e. Ludwigs Champion som fick hoppdiplom med poängen 9-8-8 exteriört, 7 på galopp och 8-8 i hoppning.

Sibban själv visades på 3 års test med dubbla utmärkelser och poängraden 8-8-7 exteriört, 8-8-8 i gångarter samt 8-8 i hoppning. Det finns mängder med filmklipp på henne på min Youtube kanal. De senaste filmerna finns på mitt instagram konto. Sök på lotta.hansta så lägger jag till er som vill se.

sibban12

Hantering: Sibban är världens goaste och snällaste häst i all hantering. Står som ett ljus på gången och älskar att bli ompysslad och gosad med. Ofta lägger hon hela huvudet i famnen på en och vill bara stå där en stund och mysa. Kan vara själv i stallet och även i hagen (om hon ser andra hästar). Snäll att sko och tappar sällan skor. Lätt att lasta, men vill inte ha en för liten transport. Gillar att stå brett i transporten men kan även stå smalt. Okomplicerad och trygg på nya platser.

SONY DSC

Uteritt: Sibban har ridits ut i ur och skur under alla år jag ägt henne. Hon är snäll att rida ut på både ensam och i sällskap. Mycket framåt att rida och kan titta till på något ibland, men jättetittig är hon inte, jag menar jag som snart är 50 år rider ut på henne barbacka i alla gångarter utan problem. Dock skulle jag inte släppa upp en ovan ryttare på henne.

sibban2

 

Dressyr: Sibban ger en härlig ridkänsla i dressyren. Hon är framåt, mjuk och känslig och kräver en känslig ryttare som inte hamnar med handbromsen i utan rider med säte. Ju mindre hjälper desto bättre går hon. När hon blir trött tar hon bara i lite mer och blir nästan lite het och kräver en ryttare som har vett att lägga in skrittpauser och att inte rida henne full med mjölksyra. Sparsamt tävlad pga tidsbrist, men vi har startat LB:3 med placering och 69 % . Cool på tävlingsplatsen och inte speciellt tittig. Utbildningsmässigt ligger hon på msv C nivå och hon gör lätt skänkelvikningar, skolor, bak- och framdelsvändningar. Vi har jobbat lite med byten innan jag lånade ut henne och vi har bytt men det är långt ifrån befäst och på hjälpen. I dagsläget fattas det en hel del styrka främst i galoppen.

Sibban

SONY DSC

 

Hoppning: Sibban är sparsamt hopptränad men tycker det är jätteroligt! Hon har varit med på P&J 60 cm, är hoppad banor på 90 cm och enstaka hinder upp till 1.10.

sibban14

Hälsostatus: Sibban vetcheckades på Ulltuna av Karin Holm i mars med rörelsekontroll på rakt och böjt spår samt böjprov UA.

Hon är opererad för lösa benbitar i båda haserna för några år sedan. Samtidigt röntgades ryggen UA. Den ena benbiten var lite större än den andra och Sibban är något svagare i höger bak. Ingenting som märks eller syns om man håller ridningen på en lagom nivå med varierat jobb och vilodagar ibland. Sibban har aldrig varit halt (vet checkad även som sex åring), men man kan uppleva en viss oliksidighet efter vila som blir bättre när hon rids regelbundet. När hon var utlånad reds hon tuffare än hos mig sex dagar i veckan och det tålde hon inte riktigt. Hon blev inte halt men det var något som inte stämde och hon kändes inte som vanligt när hon kom hem. Efter en längre vila och en sadel som passar känns hon bättre igen. Vi har satt igång henne långsamt under några månader och ridit mycket på rakt spår och hon var UA när vi åkte in för Vet Check i mars. Idag rids hon i alla gångarter (ca 5 dagar i veckan) och varvar uteritter med jobb på ridbana/ridhus och vilodagar. Vi har börjat trava bommar och ska börja hoppa lite småhinder inom kort.

Varför säljer jag?

Läs föregående inlägg…..

Vem söker jag? 

För mig är det viktigt att hon får vara häst. Hon är uppvuxen i stora hagar med hästkompisar och har fortsatt levt i den miljön även hos oss. Jag vill att hon ska fortsätta med det livet. Hos oss har hon stått både på lösdrift och på box.

Jag kan tänka mig att sälja henne som avelssto. Hon är vacker med mycket goda gångarter och har en guldkantad härstamning. Tror hon skulle vara en fantastisk mamma då hon gillar föl och har mycket tålamod med dem.

Säljer henne även som ridhäst men inte som ”tränings och tävlingsmaskin”, för mig är det viktigt att hon rids varierat och i olika miljöer. Det har ju jag gjort i alla år själv. Hon kräver en mjuk, känslig ryttare som är van att rida en framåt häst. Det är mycket power och hon är riktigt häftig att rida när hon är fullt igång. Även om hon är snäll behöver du vara rutinerad då det är mycket häst. Så om du vill rida varierat ca 5 dagar i veckan och fungerar hon utmärkt och man kan tävla och träna om man vill det. Med en duktigare ryttare med mer tid än vad jag haft är jag övertygad om att hon skulle haft möjlighet att nå de allra högsta klasserna i dressyr och fälttävlan.

Pris: Jag älskar den här hästen och kommer bara att sälja till absolut rätt hem. Priset är inte viktigt utan rätt hem prioriteras. Jag kommer inte att skänka bort henne och skambud undanbedes. Det beror också på vad du har tänkt att göra med henne. Är du intresserad eller vet du någon som du tror skulle bli perfekt som ryttare/ägare till Sibban? Hör av dig till mig så får ni komma och titta. Mailadress lotta.jansson.ekeby@gmail.com och berätta vad du erbjuder.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s