Sibban är till salu…..

Ja, och denna gång är det på riktigt. Hade henne ute på annons 2015 men klarade inte av att sälja henne då. V frågade om hon fick köpa henne men då ville jag ha kvar henne till avel och hon var inte till salu, men nu nu är det då dags efter mer än ett halv års ältande, funderande och ångest. Varför?

  • Ja, jag har inte mer tid nu än vad jag hade när jag lånade ut henne med planen att ta hem henne efter några år och sätta henne i avelsboxen. Nu blev det inte så och ärligt talat orkar jag inte låna ut henne och kanske få tillbaka henne igen. Vi har för många hästar som ska ridas, skötas och skos här hemma. Jag hinner inte med något annat än hästarna när jag är ledig och det kostar mycket pengar. Visst skulle hon bara kunna gå och skrota, men en gång i tiden när jag började med aveln och hästantalet ökade bestämde jag mig att alla hästar hos oss skulle ha en uppgift om de skulle vara kvar hos mig. Antingen ska de vara i avel, ridas eller vara en unghäst i tillväxt. Säkert skulle Sibban inte lida av att bara gå och skrota men jag vet hur mycket hon älskar att bli ompysslad och att ridas och mitt samvete skulle ha svårt för det. Det är inte rätt mot varken henne eller mig.
  • Betäcka? Ja, det har jag funderat på och det lär bli så om jag inte hittar rätt hem åt henne. Tyvärr har jag blivit lite bränd genom åren. Det är få halvblodsuppfödningar som inte haft något problem veterinärt och det har varit allt ifrån microphtalmi (blind med små ögon), benbrott, sårskador med komplikationer, hovböld med komplikationer, fölsjuka, defekt på halskotpelaren, lösa benbitar osv, osv. Det har varit olika ston och hingstar och olika symptom på fölungarna så det går inte att se ett mönster mer än att när man avlar på halvblod är risken större för problem än när man avlar på ponnyer (som jag ska fortsätta med). Droppen som fick mig att bestämma mig för att vänta några år med betäckning var när vi var inne och besiktigade Spirit härom månaden och det upptäcktes att hon hade blåsljud på hjärtat. Jag orkar helt enkelt inte mer för stunden…..

Så det är orsaken till att jag väljer att sälja Sibban. Det är en av de mest fantastiska hästar som jag ägt och ridit och jag älskar henne av hela mitt hjärta. Hemmet jag söker ska vara tip top annars får det vara. Vet du någon som letar häst? Kontakta mig!

12773379_10153655544388451_1316792709_o.jpg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s