Snart betäckningssäsong

….och visst börjar man bli lite sugen igen. Har inte riktigt bestämt vilka ston som ska betäckas och med vem men klart är att Zaba ska betäckas i alla fall. Vet inte om det blir med Diablo igen eller med en halvblodshingst. Jag är sugen på ett halvblod igen.

Sibban fick vila fyra månader efter att hon kom hem från V och har inte ridits mer än sex gånger. Hon har inte varit sitt vanliga glada jag utan lite trock mot skänkeln och har haft svårt att höja rygg och manke och jobba med starka bakben. Hänger troligen ihop med sadeln då hon varit betydligt bättre utan sadel. Sedan tre veckor tillbaka rider vi igen och vi siktar på en lång igångsättning på rakt spår innan vi börjar jobba mer på riktigt igen. Travade för första gången häromdagen och hon känns helt jämn och det är skönt. Jobbar mycket med sidvärts och öppnor för att hon ska stretcha ut sina bogar och komma genom kroppen. Är lite vilse i sadelträsket då hon visat att det där med sadlar är överreklamerat (gör inget dumt men blir lite spänd och har svårare att komma genom kroppen) och  vi har mest ridit barbacka. Det är som natt och dag att rida med sadel och utan, men igår provade vi en Passier Optimum som Sibban verkade säga ja tack till. Vi får se vad hon säger nästa gång; kinkiga häst (och matte). I vilket fall som helst är det kul att vara igång igen. Om Sibban känns bra fortsätter vi att rida annars betäcker vi till våren. Funderar på Sibelius trots hans spända insats på Friends. Jag älskar hans utseende, rörelser, stam och sedan är han lagom stor (162 cm).

Ronja och Linnea har varit ute och tävlat sin första dressyrtävling. De vann LC:1 på 75 % (flera 8,5) och LB:1 på 68,9 %. Detta trots att Ronja var ganska spänd och tittig i båda klasserna. Helt galet men så himla roligt och ekipaget väl förunnat. De fortsätter att träna dressyr för Pytt och lär sig nya saker varje gång.

27657220_10155415821993099_4071444370088043208_n

Oliver gör sin årsdebut den 4 mars. Linnea och han klickar inte alltid riktigt i ridningen, samtidigt som han är galet fin när hon rider. De har också provat att träna för Pytt några gånger och jag tror att de kommer hitta varandra igen med hennes hjälp. Jag älskar att rida den här ponnyn som alltid är positiv och glad.

SONY DSC

Ally har börjat bli starkare i galoppen, men vill fortfarande bestämma lite väl mycket när det är hinder inblandade. Dock blir det hela tiden bättre och bättre. Tävlingsdebut i mars.

 

 

Det är kul att vara ponnymamma ❤ .

 

De andra hästarna mår fint. Nya inackorderingen Caramell har kommit in i flocken. För Spirit är planen ridning med början på mars om inte hon går igenom veterinärbesiktningen nästa vecka för då blir det andra planer….Disa och Zaba blir tjockare för varje dag som går och Disa fäller som bara den. Nu är det vår ❤ .

Om någon vill se fler bilder, mer uppdateringar och filmer så lägger vi ut det på instagram. Sök efter lotta.hansta så lägger jag till er allt eftersom. Välkomna!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s