Träningar och jullov

Ronja och Linnea tränar på. De har hunnit med att prova att träna för Pytt Hamberg. Fröken Ronja är ju en fröken med lite egna åsikter även om hon för det mesta gör det som ryttaren ber om. Emellanåt blir hon lite seg för skänkeln och glapp i kontakten och det var det som träningen gick ut på. Linnea fick helt enkelt hålla i och sparka på när ponnyn gjorde sig lång i övergångar mm. En givande träning som gav mersmak och vi provar att rida för Pytt igen imorgon. Jag har ridit Ronja lite i veckan  när Linnea varit sjuk. Idag red vi ut i skogen och jobbade på skogsvägen. Emellanåt kändes hon superfin, allt handlar om att få henne fram för skänkeln. Hon är ju lite nonchalant för den emellanåt.

Ally har tränat på bra på Ciaträningarna. Visst är hon galet het och svår ibland men hon ställer alltid upp och hoppar. Linnea var med på UPK:s julshow och lilla ponnyn skötte sig fantastiskt bra med publik och konstiga hinder. Nu har hon en välförtjänt vila året ut. Hon har ridits sedan februari utan någon längre vilopaus och det här kommer att göra henne gott.

duntallyangel.brf (1).jpg

Oliver har lite halvvila och rids sporadiskt av mig. Den 10 januari ska han slutmätas och sedan ska han igång ordentligt igen. Idag red vi ut en sväng i skogen och det var lite läskigt när han fick snö under magen. Efter en stund kändes han helt super att rida. Lite bättre i vänster galopp än i höger. Han ska få rycka in och gå hoppträningen på torsdag och jag ska försöka hinna rida honom imorgon också.

oliver5.jpg

Sibban går sparsamt. Jag har inte riktigt tiden som krävs för att hinna rida henne. Trots allt fanns det en anledning till att jag lånade ut henne. Vi köpte ju Ronja för att jag skulle få rida mer men med en häst extra (i och med att Sibban kom hem) hinner jag inte riktigt med att rida i den utsträckning som det krävs. Helst skulle jag vilja ha ut henne på foder igen, samtidigt som jag rent egoistiskt vill rida själv. Vi letar fortfarande efter den där känslan som vi hittar ibland. Vi får se, hinner jag inte rida så mycket som jag vill kanske vi betäcker till våren.

SONY DSC

Spirit har kommit hem efter sex veckors inridning hos Sandra Bonow. Hon har varit helt okomplicerad att rida in. Jag provred när vi hämtade henne och det var en härlig känsla att rida henne. Nu vilar hon i lösdriften och ska växa på sig lite innan vi sätter igång och rider igen i mars.

spir

Disa och Zaba går fortsatt i väntans tider. De blir lite tjockare för varje dag som går. Zaba har gått sju månader och går snart in i högdräktighet. Disa har gått halva tiden. Det ska bli spännande att se vad som tittar ut så småningom. Planen är att betäcka om Zaba med Diablo och Disa ska ridas efter avvänjning. Hon ska bli Linneas första stora häst.

DSC_0462.JPG

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s