Hahahaha….

….verkar aldrig som jag kommer igång att blogga igen. Blir en liten uppdatering igen då häst för häst…..Vi tar dem åldersmässigt….

Diablo är fortfarande pensionär och går mest i hagen. Han är en söt liten luddboll.

Zaba och Disa är fortsatt dräktiga. Zaba fölar i april och Disa i månadsskiftet maj/juni.

Vi har köpte en ny ponny i augusti. Minigårdens Ronja Rövardotter är ett maxat c-ponnysto f-07 e. Minotaurus – Hellekis Timjan. Hon är uppfödd av Shottes tidigare ägare Marie Hedhman och har samma mamma som Superman och Ayra som vi ägt. Ronja gillar dressyr bättre än hoppning och har en mycket fin ridbarhet. Linnea har hunnit rida en klubbtävling i dressyr (LC:1 och LB:1) på 66-67 %. Nästa år ska de ut på tävlingsbanan tillsammans.

23432833_1293421010804594_998187291_o.jpg

Sibban har kommit hem efter fem månader hos V. Hon har inte känts helt okej, inte halt men det var något som inte stämde och V har köpt en annan häst. Jag har provat att rida några gånger och det känns bättre och bättre. Första gången hade jag ingen ärlig bjudning från bakben genom ryggen fram till handen. Hon var lite av på mitten och ville inte vinkla in bakbenen utan mer paddla på med dem. Lite trock när man ville flytta bakdelen och svansen gick. Galoppfattningarna var inte på hjälpen och hon orkade inte galoppera samlat. Oliksidig, men det brukar hon vara när hon inte är riden på ett tag. Hon är aldrig rolig att rida när hon stått några veckor. Provade att rida utan sadel dagen efter och då var hon mer gamla Sibban och efter en stund var hon fin i skritt och trav och bättre i galoppen. Fick tom till några bra fattningar. Så vi nöjde oss där. Hon har gått med en sadel som inte riktigt passat och om vi har tur är det en del av problemet. Sibban är galet känslig för sadlar. Skönt att ha henne hemma i alla fall, även om jag tror att hon saknar Vicky och att bli ompysslad som den prinsessa hon är. Hon har verkligen haft det bra där. Troligen betäcks hon i vår för jag har egentligen inte tid att rida henne precis nu. Det var därför jag lånade ut henne.

Ally har vi satt ut på annons. Det är tufft att ha tre ponnyer över vintern och Linnea går i 9:an. Lilla skimmelflickan har gått från klarhet till klarhet under sommaren och hösten. Linnea har ridit några tävlingar LD och LC. Hon har 0:at några klasser i grundomgången men också rivit ibland. Det fattas fortfarande en del styrka och lydnad i galoppen men det blir bättre och bättre. Kollar man på första filmen på Cia träning från i maj och hur hon beter sig nu tror man knappt att det är samma häst. Lite mer styrke- och teknikträning så kommer det blir bra. Hon är galet snäll i stallet och i all hantering. Okomplicerad att rida ut på, superrolig att rida dressyr på och även om hon blir lite het och stressad ibland finns det alltid en broms. Vi får se om vi hittar ett lämpligt hem. Säljer bara om vi tror att det kommer att fungera. Det är trots allt en del jobb kvar på henne!

DSC04392.JPG

Oliver har varit ute och tävlat dressyr några gånger. Han blev 3:a på 66 % i en LC:1 i Enköping och för några veckor sedan var hon i Högbo och red LC:1 och LB:1 på 62 % i båda. I LC:n låg de på över 70 % när det var dags för galopp. Då fattade Oliver fel och Linnea gav upp lite. Men det finns potential i ponnyn. Om Ally blir såld ska vi börja hoppa Oliver lite mer igen!

SONY DSC

Spirit är på inridning hos Sandra Bonow.

Hon är uppsutten och lite riden i skritt och trav! Imorgon ska jag åka och hälsa på henne och sedan kanske ni kan få se lite film!

Det var en kort uppdatering om hästarna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s