Dagens ridpass på Ally och uteritt med bästa Malin

Två blogginlägg på samma dag! Det ni är nästan rekord i flitighet!

Dagen började som vanligt med hästutsläpp och promenad med hundet. Sedan tränade jag lite styrka innan jag yogade. Efter halva yoga passet (kör en 30-days-challenge med en tjej som heter Adrienne på youtube som är bra) kom Lotta och hälsade på. Supertrevligt att sitta och prata häst i köket och äta frukost samtidigt.

När Lotta åkte var det dags att rida Ally. Jag rider henne ungefär en gång i veckan, var tionde dag. Började med att skritta en sväng i skogen och hon är verkligen cool att skritta ut på själv. Vi hoppade en liten stock som ”råkade” hamna i vägen (förlåt Linnea, kunde inte låta bli). Avslutade med lite dressyr på ridbanan. Hon var lite spänd redan i skritten och hade svårt att slappna av. Vi jobbade med lite skänkelvikningar och hon var inte bara spänd utan lite arg också. Inte för att hon gör något dumt, men svansen viftar lite och hon kortar upp steget. Fortsatte i traven, men idag var det svårt att komma till avslappning från början. Vänsterställningen fungerade inte heller. Till slut saktade jag av till skritt, släppte höger tygel och tog ut vänster handen på andra sidan låret och bad henne bara böja halsen till vänster. Efter några varvs snurrande gav hon sig och sedan kunde hon både ställa vänster, göra små öppna embryon och flytta för skänkel. Lilla söta ponny <3.

Galopperade och här börjar hon hitta bättre och bättre balans. I höger varvet fick jag henne att ta stöd på vänster tygel och genom att driva med inner sittben få till en riktigt trevlig form i galoppen med längre hals. Mycket fin i traven också. När hon slappnar av blir hon härligt ridbar och känslig. Oftast är hon avslappnad direkt numera, men det var hon inte riktigt idag. Men tänk ändå vad hon har lärt sig mycket på kort tid. Varje ridpass är det nästan alltid något litet som förbättrats. Idag kommer jag glädja mig över de där fina galoppsprången i höger varvet. Fina tjejen.

23423649_10155173663138099_1501314790_o

På kvällen kom Malin och vi red ut en sväng. Jag red Oliver och Malin red Sibban. Vi red runt Rörby. Mörkt och det blev mycket skritt och lite trav där det var någorlunda slätt underlag. Oliver var mjuk och fin. Sibban såg också helt okej ut. Hon travar mer långsamt i takten sedan hon kom hem och jag uppfattar henne som lugnare. Vicky har gjort ett bra jobb. Hon var inte halt men kanske är det något som stör. Man blir ju lite nojig av att stirra sig blind och försöka hitta fel…….I alla fall är mina onsdagskvällar när jag och Malin rider ut något av en högtidsstund. Vi pratar, pratar och skrattar, guld värt! Hon är verkligen en fantastisk människa som ger energi. Jag är glad över att ha så fina vänner!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s