Busy, busy, busy…..

….men det är galet kul att ha så fina hästar i stallet. Sibban är igång igen efter två veckors vila. Det har resulterat i en fin och mjuk häst men oj vad magen har vuxit på de veckorna. Ser mest dräktig ut av alla i lösdriften….Idag ska vi rida för Uffe för första gången på länge och det ska bli kul!

Disa rids av mina medryttare Lovisa, Malin och Jenny. Jag red henne själv två veckor när Sibban vilade. Det är ingen enkel häst även om hon är väldigt snäll och skulle aldrig bocka eller sparka bakut. Mycket känslig och arbetsvillig, men har lite svårt att komma till avspänning. Jag jobbade mest med att få henne att slappna av i manke/rygg och att komma fram, ner och ut med halsen. Galet fin häst och roligt att rida, men nu får medryttarna ta över fram till betäckning för jag hinner inte med att hålla igång två stora hästar. Funderar mycket på hingstval och i dagsläget lutar det åt att Disa betäcks med Sankt Erik II ( e. Johnson – Weltmeyer – Amiral). En hingst med bra psyke och ridbarhet som ser mjuk och avspänd ut att rida. Ni som känner mig vet att jag mycket väl kan komma att ändra mig hit och dit flera gånger innan det är dags.

Sankt erik

Även Caramell funderar jag på hingst till. I nuläget lutar det åt nygodkände Conthallon Rouge som jag såg en del när Rebecca Milton hade honom. En supertrevlig, rörlig hopphingst som verkar otroligt mjuk och ridbar.

conthallon_940

Oliver är på väg igång på riktigt. Linnea har varit iväg på både dressyr och hoppträningar. Det där med hoppning tycker han är lite konstigt. Han är mycket spänstig och överhoppar sig gärna. Vill verkligen inte riva. Vi kommer att fortsätta att jobba med avspänning och kommer att hoppa hinder som är lägre än 50 cm tills han hoppar med bjudning utan att spänna eller överhoppa sig. På dressyrträningarna är han skitfin även om han ibland kan spänna till och då bli lite svårreglerad. Men superfin ponny med tre bra gångarter och mycket mjuk att rida.

Ally är under igångsättning och har precis börjat galoppera. Här jobbar vi med avslappning i hantering och ridning. Idag till exempel har jag övat uppsittning på henne och säkert suttit upp 20 gånger. I slutet var hon jätteduktig och stod still. Imorgon åker vi till Ulltuna för att kolla tänderna på henne och i slutet av veckan ska vi prova hoppa henne för första gången.

Shotte skrittas den här veckan också. Nästa vecka ska vi lägga in trav. Han ser okej ut i hagen och nu är underlaget mjukare för hans framkotor igen. Vi håller tummarna för att han håller sig fräsch denna gång. Söt (och lite tjock) är han i alla fall:

SONY DSC

SONY DSC

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s