Våren på G?

Det har i alla fall varit över 5 plusgrader och strålande sol två dagar i rad. Dock fortfarande alldeles för hårt för att underlaget ska tillåta något annat än skritt och lite trav ute. Det är drygt för alla hästägare och jag vet att ridhusen runt omkring har betydligt många fler besök denna vinter än en mer ”normal”.

Disa: Reds ut av Emelie förra söndagen. Hon hade sällskap av Marie på Frid och de red runt Rista och skrittade mest för det var stenhårt. I tisdags var vi och mätte Ally och då fick Malin låna Disa på min Uffeträning. Bra att få lite vägledning som medryttare hur man ska tänka när man rider. I torsdags hoppade Linnea henne för mig. Det var en betydligt piggare Disa denna gång än vid de tidigare tillfällena och båda såg ut att ha det kul tillsammans!

Igår började jag med att rida Disa barbacka i sommarhagen i strålande sol. Där finns en plätt som är relativt slät och som tillåter trav en kortare stund. Jag har inte ridit Disa många gånger, men varje pass har gått ut på ungefär samma sak. Först hitta en avspänd skritt i låg form där hon kommer upp med manke och rygg. Därefter samma sak i traven och där försöka få henne att ta lite ”större” steg. Hon går gärna uppåt mer än framåt och det fick även Malin jobba med på Uffeträningen i tisdags. Skönt när man har samma tänk som tränarna man rider för och vi fortsatte på samma spår.  Disa kändes mycket fin och avslappnad när vi slutade. Idag har Jenny ridit ut runt Rista.

Oliver: reds ut runt Golvsta i söndags av Linnea. I måndags red hon ut ensam för första gången i Widéns hage och klättrade i backarna i berghagen. Oliver skötte sig kalasbra! I fredags red jag honom för första gången och vilken häftig ponny! Han inger en helt fantastisk ridkänsla och är så mjuk, så mjuk. Mycket mer stabil och stadig än vad jag trodde. Vi red i hagen och jobbade med takt och form och det är sällan man sitter på en häst som är så ridbar och arbetsvillig. Tänk om alla hästar var som han, helt okomplicerad i allt och super att rida! Idag hoppade Linnea honom i ridhuset i Vettsta. Vi satte upp tre små minihinder som de först hoppade i trav och sedan i galopp. Fin bjudning och båda tyckte det var jätteroligt att hoppa. Vi rider inga långa pass eftersom han inte är igång än utan skyndar långsamt.

Ally: reds av Ida runt Golvsta i söndags. Hon hade skött sig bra men blev lite rädd för en traktor. I tisdags lastade vi henne och åkte till Grillby och slutmätte henne till 138 cm. Första gången hon åkte sedan hon kom och hon blev svettig. Det är läskigt att åka transport, men hon vänjer sig snart. Igår red jag ut en sväng och travade några steg i sommarhagen. Vi vet inte hur mycket riden hon är men hon är inte alltid helt lätt att styra och blir ibland lite rädd för saker. Annars är hon mycket snäll men med lite humör och hon gjorde ett fint pass. Vi skrittar mest då hon är under igångsättning. I mitten av mars ska vi till UDS och kolla tänderna på henne. Idag åkte vi och löshoppade henne i Happsta. Hon tyckte det var lite konstigt först och bjöd inte riktigt men efter några varv förstod hon vad hon skulle göra. Nytt löshoppningstillfälle om två veckor.

Sibban: reds av Lovisa förra helgen. Jag red henne på onsdagen och hon kändes fin. Hon vilar veckan som kommer.

Längtar till försommar, sol, värme och mjukt underlag…..

rain2

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s