Istid????

Ja, jag är verkligen less på underlaget precis nu. Blir mest skritt och lite trav. Tänk om det åtminstone fanns lite snö på marken så att det gick att rida i alla gångarter. Liten uppdatering kanske kan vara på sin plats. Vi tar den häst för häst…..

Sibban rids mest här hemma men vi försöker ta oss till ridhus en gång i veckan. Idag kändes hon riktigt bra när vi var i Vettsta och red dressyr . Vi började med att trava och galoppera runt fyrkanten och jobba med rakriktning och att hon skulle vara eftergiven på yttertygeln. Fortsatte sedan med lösgörande som skänkelvikningar och lite skolor och tempoväxlingar. I galoppen provade jag att byta men fick inte till några bra byten, men väl flera fina galoppfattningar!!! Var i alla fall mycket nöjd då jag hade en fin känsla i handen passet igenom.

Disa rids 3-4 gånger i veckan. Jag rider henne inte speciellt mycket men Linnea har varit på hoppträning på henne och mina medryttare rider henne. Det är en känslig dam som inte är helt enkel men otroligt trevlig när hon hamnar på tygeln. Linnea hoppade henne på Rebeccaträning i måndags och R tyckte hon såg  avspänd ut och att hon kom upp med manken väl när hon hoppade och det var kul att höra. Känns säkert toppen att hoppa med en lättviktare på ryggen som bara rider okomplicerat framåt!

Shotte är fortsatt ofräsch. Det här hårda underlaget är inte optimalt för hans pålagringar i kotorna. Vi har kollat honom några gånger men han får fortsätta vila ett tag till. Någon gång borde det bli vår och mjukt i backen!

Oliver kommer igång mer och mer. Numera rids han i alla gångarter med mycket skrittpauser. Han har hunnit vara iväg på sin första Uffeträning. Uffe tyckte det var en fin ponny med bra gångarter. Linnea är mycket förtjust i honom. I början av ett pass är han ganska spänd men när han slappnar av är han supertrevlig!

Ally fick skor förra veckan. Vi gav henne domesodan vilket hon svarade bra på och vi kunde sko henne runt om. Efter det har jag promenerat henne en del och även hunnit att rida en gång. Det är en pigg och känslig ponny som var jättesnäll att rida i skogen.

Spirit har kommit hem från Jenny och går i lösdriften med de andra hästarna.

Caramell och Zaba vilar i väntan på betäckning.

Diablo är en pigg pensionär som väntar på att avelssäsongen ska komma igång.

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s