Välkommen Disa VG!!!!

Ibland blir det inte alls som man planerat och jag har inte fattat det riktigt än. Min kompis Jenny har under det senaste halvåret funderat på att sälja sin häst Disa (f-06 e. Dionysos – Kaliber – Diamant) för att få mer tid över till sin familj. Jag har alltid gillat Disa men hade inte kunnat drömma om att få möjligheten att köpa henne. Det är en supertrevlig och snygg häst med bra skalle och trevliga gångarter som tävlat msv C dressyr och 1.20 hoppning.  Hon är en av anledningarna till att jag valde att betäcka med Dionysos förra året.

Det är en känslomässig berg och dalbana att sälja sin hjärtehäst och jobbigt när det drar ut på tiden när man väl bestämt sig för att sälja. Jag annonserade efter ett avelssto som jag nämnt tidigare här på bloggen och det började som ett skämt i onsdagsmorse om att du kanske skulle köpa Disa som avelssto. Hahaha svarade jag det har jag inte råd med. I alla fall så funderade Jenny vidare och jag fick ett erbjudande om att köpa henne.

Snabba puckar och två och ett halvt dygn senare står hon i vårt stall. Jenny som gärna vill fortsätta rida men slippa hästägaransvaret kommer att bli medryttare någon dag i veckan. En lösning som fungerar fint för oss båda. Den preliminära planen är att betäcka henne i vår och rida henne parallellt. Blir bra eftersom både Caramell och Zaba troligen också ska betäckas.  Om några år kanske hon blir Linneas första stora häst.

Hade någon sagt till mig i onsdags morse när jag vaknade att Disa skulle stå i stallet hos mig på lördag morgonen som vår, hade jag bara skrattat bort det, men det gör hon!!!! Tack Jenny och välkommen till oss Disa VG.Jag ska presentera henne, hennes stam och allt annat på hennes egen sida inom kort.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Välkommen Disa VG!!!!

  1. Jenny skriver:

    Vilken fin häst ni skaffat er! Hoppas att ni ska trivas tillsammans, jag är så glad över denna lösning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s