Bloggandet på sparlåga…..

Visst har det varit så den senaste tiden eller kanske ska jag säga senaste året. Jag lovar inte att bättra mig men just idag kände jag för att skriva ett inlägg.

Jag är arbetslös igen efter att ha haft en fantastiskt skön sommar där jag jobbade som kyrkvaktmästare. Har jobbat en hel del extra som vikarie på olika ställen men nu är deltidsdagarna slut och jag måste antingen hitta ett heltidsjobb eller gå och stämpla på heltid. Någon som har ett jobb till mig? Galet att man inte kan jobba extra när man vill jobba tycker jag.

Hästarna mår bra. Eller Shotte har varit lite knackig när det blev fruset och hårt ute. Han har fått metacam någon vecka och ska stå ytterligare en vecka och sedan hoppas vi att han mår bra igen. I somras när det var torrt och hårt ute var han likadan men det gick över fort och det hoppas vi att detta gör också. Shotte har pålagringar på båda framkotorna och det är troligen dem han känner av ibland. Trots allt fyller han 21 snart och hur många ponnyer kan skryta med att ha tävlat hela sitt liv upp till msv A hoppning? Numera tävlas han på lägre nivå av Linnea. De skulle ha debuterat LB i höstas men då blev han halt. Dock får han all omvårdnad som en häst av hans kaliber ska ha, dyra specialmineraler Movicure från St Hippolyte och Back on Track skydd om natten. Snart hoppas vi att kungen är tillbaka igen.

13735669_1071986792836750_1718167179895845839_o

Caramell har jag ställt av efter att ha ridit henne regelbundet hela hösten. Provade att sätta upp Maja på henne häromdagen. Hon har varit så snäll när jag ridit att jag trodde det skulle gå men se där hade jag fel….Det var tjurigheter, bocksprång och bakutsparkar var femte meter och till sist fick Maja hoppa av och jag tog över. Lilla bitchhästen testade matte också men gav sig sedan. Har jag tid ska hon igång igen efter nyår annars funderar vi på att betäcka henne. Både hennes mamma och syster är selektionsston och jag tror Caramell skulle bli en bra mamma. Visar det sig att hon inte nedärver sig som jag önskar tar vi bort henne ur avel igen.

14352492_10153983357698099_596474898250750649_o

Sibban är hyfsat igång. Jag rider henne 4-5 gånger i veckan. De sista dagarna har hon varit lite tjorvig och oriden. Det har varit så hårt och knöggligt i hagen att de mest står still och sedan går det inte riktigt att rasta dem när man rider och då blir hon dryg. Maja hoppade henne i torsdags. Kul att se sin häst från marken och Maja rider henne bra! Hoppas de kommer ut på tävlingsbanorna i hoppning framöver.

Spirit är utlånad som sällskapshäst till min kompis Jennie någon månad eller två. Toppen för henne att få flytta hemifrån en stund och bo på box i nytt stall. Hon var fantastisk när hon skulle åka. Gick direkt på transporten, åkte bra och var hur cool som helst när hon klev ur transporten. Vilken liten stjärna till åring! Hennes mamma Zaba är fortfarande hos Pytt men kommer hem i början av januari.

Caprinja har kommit hem efter att ha gått som sällskapshäst till Blida några år. Hon går tillsammans med Sibban och bättre sällskapshäst får man leta efter. Kan stå själv i hage och stall och bajsar på ett fåtal ställen i boxen. Hon blir tre snart och letar efter ett nytt hem. En snäll och energisk häst som kommer att bli B-ponny och som hon travar. Märks att det är Diablo som är pappa! Det finns filmer på instagram under lotta.hansta .

13895024_10153860961978099_3514491960907682749_n

Diablo mår fint! Han är pensionär även om vi gärna skulle vilja hitta någon medryttare till honom. Linnea dammar av honom ibland och då blir han så lycklig. Vi är glada över att han mår bra och är i hull igen efter förra vinterns sjukdom då vi trodde att han skulle stryka med. I år hade han fem ston och fick alla utom ett (som var äldre och inte tog sig alls) dräktiga på första brunsten. Nästa år fyller han 22 år och det är ingen ålder hälsar han.

Ally går med Walkyria i lösdriften. I februari är det dags för avvänjning och sedan ska hon ridas igång. Det ska bli spännande att se hur hon är att rida. Hon har börjat landa här och är mer social. De irländska hästarna är ofta lite försiktiga och hon har precis som många sådana svårt att lyfta bakhovarna. Fram går numera bra efter lite träning.

Vi hoppas också snart kunna berätta en nyhet på hästfronten. Jätteroligt och ett fint förtroende! Återkommer om det när allt är klart

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s