Träning för Uffe

Vet att jag varit urusel här senaste året. Lovar inte att jag ska bättra mig men här kommer i alla fall en träningsresume från Uffeträningen i tisdags, mest för min egen skull.

Sibban har känts lite svår i bjudning och stöd och lite ojämn i drivningen bak efter att hon vilade i två månader när jag bytte jobb. Jag har inte tränat för Uffe på länge men har nu fast plats varannan vecka och Linnea rider varannan.

Började med att skritta och vända in på mindre volter (inte större än 8 m). Där skulle jag vara noga med att vända med båda händerna och ha ytterhanden vid naveln så att framdelen vände in först. Inte bry mig om att volterna blir kantiga och att hon blir lite rak i början. Den övningen är till för att få hästen att använda bakbenen korrekt under sig och när Sibban förstod vad hon skulle göra kom ställningen som ett brev på posten. Bytte varv med en skänkelvikning i skritt och gjorde samma sak i nästa varv.

Fortsatte sedan och red på 20 m volten där jag skulle vända på samma sätt vid varje vändningspunkt och däremellan sitta passiv. Hade svårt att bara släppa benen rakt ner och de ville gärna vara där och driva. Sedan fick jag variera tempo mellan varje vändningspunkt. I samlingen fortsätta att driva med säte och vid behov skänkel och spö för att slappna av och släppa fram henne vid nästa fjärde del. Sibban blev bättre och bättre i sida och känsla. Det är svårt med hästar med stor gång där måste man ta bort gången ibland och nu gäller det att hitta tillbaka.

I galoppen (särskilt i höger) upplever jag att hon inte bjuder fram utan mer studdsar fram. Driver jag händer ingenting. Vi red samma övning i galoppen och efter en stund galopperade hon mer normalt. Duktiga hästen! Måste verkligen träna galoppfattningar då hon gärna faller isär i fattningen. Tänk på att hålla henne kort på yttersidan i fattningen. Avslutade sedan då Sibban började bli trött. Det var så kul att träna igen!!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s