Motionerat fyra hästar-lösgörande arbete….

Efter några kyligare dagar med isande vindar var det idag vindstilla och riktigt skönt på förmiddagen. Började med att rida Superman innan utsläpp. Det kommer spekulanter och tittar på honom i morgon och jag ville checka så att han var styrbar och att start och stopp fungerade. Han börjar bli bättre och bättre att rida. Visst är han inte helt stadig i formen (saknas lite styrka) men han är lättriden och fullt styr- och stoppbar. Dessutom jättecool att rida ut på, snäll och lagom pigg och framåt. Håll gärna en tumme för morgondagens visning. Skulle vara skönt om han fick en egen familj och vi får en häst mindre  som behöver ridas. Sedan gör det ingenting om han blir kvar. Emelie rider honom 1-2 gånger i veckan och kommer att starta P&J på honom inom de närmaste månaderna. Så glad över att vi har duktiga Emelie hos oss 😀 . Nedan Superman och Linnea förra sommaren. Emelie på Tiffy och Whilma på Jos i bakgrunden.

10612781_10152468069628099_5843557236158623809_n

Näst på tur var svarta hingsten. Han var stark och lite dryg på hoppträningen på UPK i måndags och jag red ett kortare pass med mycket flytta bogar, skänkelvikningar, öppnor och slutor för att han skulle lossa lite. Duktiga lilla ponnyn jobbade på bra och ikväll kommer han följa med på dressyrträning.

Tog in halvbloden sedan. Först ut Lilleman eller A lot of Henessy som är hans riktiga namn. Kände ni igen honom i förrförra inlägget? Det är alltså lille Hembränt som är tillbaka hos mig. Han såldes redan som föl till en god vän som tänkte lägga hästeriet på hyllan ett tag. Lilleman är e. Twiligt och u. Royal Dance ue. Royal Diamond och när jag planerade betäckningen ville jag korsa mina två avelsston. Twiligt är en halvbror till Stina. Hade han varit ett sto hade jag inte sålt honom, men precis då 2009 var jag så insnöad på att sälja iväg alla hingstungar och bara spara stoföl. Problemet var att jag fick mest hingstföl 😉 . Lilleman ska bo hos oss några månader som foderhäst.

Skrittade först ut en sväng i skogen. Sedan red jag ett lösgörande pass på ridbanan. Började med att ställa åt vänster och runda runt innerskänkeln för att ställa om till höger och växla ställning. När han följde tygel och skänkelhjälper red jag några skänkelvikningar för att lossa bogarna. Övergick till att rida på volt med tagen bakdel i båda varv (lite slutatänk). När det fungerade red vi öppnor där vi sista stegen ställde om till förvänd öppna. Allt förstås embryon och inte regelrätta rörelser.

Gjorde sedan samma övningar i trav. Lilleman har en härlig mun och ridbarhet och är mycket lik sin mor. I början var han lite slow för skänkeln men i takt med att han blev mer lösgjord blev han också kvickare och mer framför sätet. Galopperade sedan och han har en härlig galopp och mjukhet i allt han gör. I slutet av passet red jag lite tempoväxlingar i traven och helt plötsligt började han trava mer genom kroppen. Duktig häst! Det saknas en del styrka i både traven och galoppen men det lovar gott för framtiden! Kul att få låna honom av Camilla! Nedan Lilleman som liten bebis ❤ .

lilleman2

Han fick 48 p med 9:a på traven som föl!

SONY DSC

Sist ut idag var Sibban. Jag gjorde samma sak med henne som med Lilleman. Hon är verkligen fin att rida precis nu. Har lossnat en hel del sedan jag red för Nina och jag vet inte om jag släppt några mentala spärrar efter att jag skrev att jag skulle sälja henne. Nästan lite sugen på att starta henne i dressyr någon gång fram till sommaren. Jobbade jättebra och jag hade en bra känsla hela tiden. Sibban rör sig mycket mer än Lilleman och nu när hon är mer igenom i kroppen är hon lättare att sitta på än vad hon var förr.  Tror att hon börjar våga släppa lite mer i kroppen och börjar lita på att det inte ska göra ont av de lösa benbitarna när hon tar i lite extra. Jättefina galoppfattningar. Ska försöka galoppera mycket ett tag nu, dels för att få upp konditionen men också styrkan i galoppen. Den är stor och hon tycker det blir lite jobbigt att hålla ihop sig i den. Fina, duktiga Sibban ❤ .

SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s