Busy helg och vecka

Jag har varit ganska frånvarande på bloggen de sista månaderna och det beror på att jag numera jobbar och har begränsad tid framför datorn. Finns liksom ganska många saker att göra hemma med tio hästar på gården.

Burran

I alla fall började veckan med att vi lastade Burran och åkte till UPK för hopplektion. Jag red henne inledningsvis och hon var mycket taggad och spänd. Det var hon första delen av lektionen också men efter hand blev hon bättre och bättre. De jobbade med att samla hästarna i galopp och då blir Burran lite stark och svår men hindren hoppade hon fint. Linnea var lite ledsen och besviken när hon åkte hem. Hon sätter upp höga krav på sig själv och blir besviken när hon inte alltid når dit.

Under tisdagen red jag dressyr på Burran på banan. Hon var spänd inledningsvis men efter en stund blev hon fin att rida. Det är en galet svår ponny men oj så fin när hon slappnar av och kommer till arbete.

Burran gick hoppträning med Linnea för mig på onsdagskvällen och denna gång presterade hon sin bästa hoppträning någonsin. De hoppade en bana på 60 cm i slutet med mycket bra tempo och takt. Inte en enda tvekan fanns i hästen och Linnea red henne suveränt bra! Det finns en film på facebook och på instagram ( alotoflotta om ni vill söka efter mitt konto ) om man vill se.

burita3

Torsdag, fredag och lördag gick Burran i skogen. I fredags var det Agnes som red henne och i lördags reds hon av Whilma som var tillbaka hos oss för första gången sedan Jos gick bort. Tjejerna hade så roligt tillsammans och Burran skötte sig fint!

Diablo

Diablo vilade några dagar efter söndagens tredje placering och gula rosett i Rimbos LD+5 cm klass. Jag är så galet stolt över Linnea som trots huvudvärk lotsade sin ponny fint genom tävlingsbanan. Finns ingen annan jag unnar en rosett och hederspriser än henne.

Hon red sedan hoppträning för Vicky i tisdags. En mycket bra hoppträning med många bra språng. Känns som det börjar lossna lite i hoppningen och vår fräscha 20 åring studdsade över 80 cm banan som ingenting i slutet.

Mötte en ridklädd tjej som meddelande att hon skulle trimma dressyr på Diablo när jag kom hem från jobbet på onsdagen. Tjuvtittade lite ibland och det såg riktigt bra ut. Kul med eget initiativ på dressyrfronten!

SONY DSC

Torsdag-söndag har Linnea ridit ut på gentlemannen

Sibban

Sibban fick laser i måndags och stod därför några dagar. I torsdags hoppade jag några språng. Har lite svårt att få till känslan i hoppningen. Sibban drar gärna iväg och hoppar stora språng och då hamnar jag lite i undertempo vilket inte förbättrar känslan precis. Några bra språng fick vi i alla fall och det är kul att hoppa!

I fredags red vi till Hamraängen och konditionsgalopperade. Kuuul tyckte både jag och hästen.

Lördags blev vilodag och idag red vi ut runt Rista T (7 km). Tränade på att trava med lugnare takt och att samtidigt kunna mjukna i handen utan att öka hastigheten. Sibban var pigg som en spigg och det märks att hon börjar komma i kondition. Fortsatte att leka med skänkelvikningar och skolor längs vägen och bitvis var hon superfin och jättekänslig. Fina galoppfattningar även om galoppen blir lite stor ibland. Sedan jag bestämde mig för att berätta om mina försäljningsplaner har jag bara haft bra ridpass ;). Visst känns hon stor ibland men hon ger mig en fantastisk ridkänsla och är enormt känslig och lyhörd. Precis som jag vill ha dem <3.

sibb9

Superman

Superman är under igångsättning igen med målet att starta P&J så småningom med Emelie. Jag red honom tidigt under veckan ett dressyrpass på ridbanan. Serpentiner med övergångar och små embryon till sidförande skänkel. Han är verkligen mysig och lättlärd den lilla ponnyn och som han rör sig.

Vi hade spekulanter på honom i lördags. Linnea visade honom först i alla gångarter och travade lite bommar och hoppade ett hinder. Sedan red en jättegullig 8 årig tjej som både skrittade och travade utan problem på Superman. Kul att se att han är så okomplicerad och försiktig med en mindre ryttare. Får se om de är fortsatt intresserade. Superman har varit till salu nästan ett år men det är bara en som kommit och tittat på honom tidigare. Det är en superfin ponny som förtjänar ett bra eget hem.

Idag red Emelie och tjejerna hade galopptränat hästarna på vallen. Gäller att få upp kondisen till stundande P&J.

super

Damerna i lösdriften börjar bli tjockare och tjockare. Mindre än två månader kvar till fölning. Tiffy var inne en sväng i lördags för borstning, lite kärlek och friserad man. Ska göra detsamma med de andra två någon dag.

tiffy2

Sedan har vi fått hit en ny häst också som jag kommer att rida. Känner ni igen NN? Bilden är tagen förra sommaren. Mina vänner som vet allt om detta får inte svara…..Ska bli så roligt!

lilleman

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s