Ny ponny. Välkommen Nyckelbys Burita!

Redan innan Rainy togs bort började vi titta efter en c-ponny till Linnea. Linnea fyller 13 år i år och rider sitt sista år på B-ponny (även om hon fortfarande är lagom storleksmässigt) och därför tänkte vi börja titta efter en ny ponny.

Vi läste mängder av annonser och kollade på många filmer. Vi fastnade för en annons på en maxad c-ponny som som ungponny gått LA med vuxen ryttare och varit 2:a i ungponny-SM i hoppning. Linnea fastnade för ponnyn och vi åkte till Motala och provred. Ponnyn var jättetrevlig och ingen av de sex ponnyer vi provred efter henne var något att ha enligt Linnea.

burita5

Så vi köpte Nyckelbys Burita. Ett tioårigt new forest sto e. Dart Light – Burma Wilton som mäter 140 cm. Hon har som sagt var startat LA med vuxen ryttare men det har inte gått lika bra med barn. Det är en snäll och trevlig ponny men inte enkel. Ganska vaken och tittig och mycket, mycket mera framåt här hemma än när vi var och provred henne. Det har gått bra när Linnea har ridit henne men hon har också varit lite ledsen ibland då Burran inte varit som hon var när vi provred. Hon jämför med Rainy som hoppade allt i alla lägen och som aldrig tittade på något. Burran kan utan förvarning slå på en tvärnit även på ett litet hinder om man inte har henne inramad. Sedan är hon större och rör sig mer och det gör att det blir en annan sorts ridning än vad Linnea är van vid. Dock rider hon henne mycket bra och jag vet att det kommer att bli bra till slut!

burita2

Vi har inte budget att köpa en jättedyr ponny och då får man räkna med en längre period när man lär känna varandra och ponnyn ”rids till”. Burran har lugnat ner sig nu när hon varit här snart en månad. Vi har bestämt att jag ska rida henne en period och skola henne lite mer på backen. Linnea kommer också att rida men jag kommer att rida mer. Det är en känslig och rörlig ponny som blir bättre för varje gång jag rider henne. Jag gillar henne mycket men förstår Linneas känsla eftersom hon blir lite väl mycket häst i vissa situationer. Dock har vi inte bråttom och det får ta den tid det tar och det var vi också införstådda i när vi köpte henne. Ska försöka filma henne när jag rider henne någon dag. Fina Nyckelbys Burita ❤ . Jag är övertygad om att det kommer att bli superbra när Linnea och hon lärt känna varandra. Det finns mycket kapacitet både hopp- och gångartsmässigt i ponnyn. Bild nedan från första gången vi var i ridhuset:

burita3

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s