Vi letar c-ponny till Linnea!!!! Har ni ponnyn?

I tisdags var vi på hoppträning för Vicky med Heleen. Linnea blir i minsta laget för Heleen när det kommer till hoppning. Hon rider henne jättebra men har inte riktigt fysiken och styrkan som krävs för att rida henne. På träningen var H taggad till tusen och när det blev dags för galopp fick inte Linnea stopp. Efter att H lagt två bockserier satte mamma på sig hjälmen och red istället.

SONY DSC

Det var första gången jag hoppade H. Hon är en fantastiskt rolig och läcker ponny men kräver sin ryttare i både dressyren och hoppning. Det är en het häst som hoppar lite på fart och som gärna exploderar fram mot hindren de sista galoppsprången. Just det beteendet brukar vara svårt att bryta på så här gamla rutinerade ponnyer. Det var i alla fall nyttigt för mamma att hoppa henne och inse att det kommer att dröja innan Linnea kommer att ha fysiken att rida henne i hoppning (dressyr och uteritt går bra). Hon blir med sina 29 kg alldeles för lätt i sadeln. Därför har vi bestämt oss för att köpa en c-ponny till Linnea.

rainy3

Hon rider sitt sista år på B-ponny i år (även om hon vikt och längdmässigt passar bäst på den storleken) och vi letar efter en c-ponny som hon kan börja rida parallellt. Ponnyn kommer att vara en kompis och måste fungera på uteritter. Linnea tränar dressyr och hoppning två gånger i veckan för tränare och vill tävla hopptävlingar (kanske dressyr också så småningom). Kapacitet för minst LA, men behöver inte vara tävlad eller utbildad. Det ska vara en pigg ponny men den måste ha en broms och får inte bocka för stora bocksprång (helst inga alls men det kan man ju inte garantera 😉 ) . Ålder är inte relevant då vi ser till individen och att häst och ryttare passar ihop (dock minst fem år, äldre ponny inget hinder). Själv är jag inte så stor och kommer att rida till och utbilda ponnyn vid behov.

SONY DSC

Utlovar ett garanterat gott och långvarigt hem. Vi bor på hästgård och hästarna får vara hästar. De står i stora boxar eller lösdrift och går i stora hagar i en harmonisk flock. Här är en film på Linnea när hon vann KM tidigare i vintras på Rainy. Tyvärr är inte Rainy riktigt fräsch för stunden och vi hoppas att hon snart mår bättre:

Och en film när hon rider Diablo på en dressyrträning för Ylva i somras:

Tyvärr har vi inte en så stor budget och maxpris vid köp är 30 t kr.

Vi kan också tänka oss att byta med:

Superman (bytesvärde 25 t kr och kan då lägga pengar emellan)

SONY DSC

Zaba dräktig med Benetton Dream (bytesvärde 60 t kr) alla avgifter betalda

SONY DSCBenetton-Dream-glp-3_low

Har ni ponnyn för oss? Utlovar ett garanterat långt och bra hem, där ponnyn kommer att få vara med om det mesta. Referenser finnes vid behov. Ring 0706306397 eller jansson.ekeby@tele2.se .

rainy

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi letar c-ponny till Linnea!!!! Har ni ponnyn?

  1. Jennie Englund skriver:

    Hejsan! Vi har ponnyn för er! http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=864296&inriktning=&typ=11
    Dock inte prismässigt! Värd att kolla på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s