Inspiration på läktaren

I helgen har Per Sandegaard haft dressyrkurs på Tuthammaren. Igår red Irene på min uppfödning A lot of Falcon ( e. Painted Black II – Royal Diamond ) och jag och Nettan åkte för att titta. Innan hann vi spana in Hööks rea och köpte ett par ridbyxor till Linnea och var en sväng till Liquisini. Hämtade hem en Equipe Elegance som jag satt som gjuten i. Tyvärr har jag inte hunnit prova den eftersom det snöat oavbrutet hela helgen. Kuul med snö dock!!!

Vi hann se flera ryttare innan det var dags för Irene. Intressant och roligt att sitta på läktaren och som vanligt blev man galet ridsugen. Per är verkligen en tränare som jag skulle vilja rida för någon gång. Lugn, systematisk och såg till att hästarna var lösgjorda innan han gick vidare på svårare saker.

Det var kul att se Irene och Falcon. Irene matchar honom mycket väl. Jag är glad över att jag har så bra köpare till mina uppfödningar. Tänk om Anders och Irene vetat att han skulle bli så bra när de såg honom i hagen bara några veckor gammal. Förra året var ekipagets första riktiga tävlingsår och de startade upp till LA:3 med som bäst 75 % i en LB:3. Två segrar och flera placeringar blev det resultatmässigt.

SONY DSC

Fina Royal blev halt förra året och finns numera i Trappalanda. Synd att hon inte fick fler föl för de har verkligen varit trevliga allihop! Bild på vackra Roysan, så lik sina avkommor ❤ .

royal2

Superman har hunnit åka till ridhuset med Emelie och hoppat. Första gången i ridhus överhuvudtaget, andra hästar där samtidigt plus hinder och han skötte sig riktigt fint. I och för sig bockade han av Emelie en gång men det är sådant man får räkna med när man rider bebishästar. Jag var grymt imponerad över ekipaget. Emelie har varit här och ridit ut honom två gånger efter det och det har gått super. Förhoppningsvis kan de starta någon P&J framöver. Superman är till salu, men marknaden är trög precis nu och jag har inte bråttom att sälja. Han är en riktigt fin ponny med tre BRA gångarter om ni vet någon som letar B-ponny.  Tror han kommer att kunna gå höga klasser i både dressyr och hoppning. Kan även tänka mig ett byte med ungponny ( c eller d ponny).

super

Rainy har varit lite knackig. Det har varit extremt hårt och knöligt i hagarna och vi hoppas att hon bara är ömfotad. Lilla hästen har varit i en superform hela vintern och det skulle vara tråkigt om det är något långvarigt.

Diablo däremot ser fräsch ut igen. Så fort hovis har varit här och slagit på hans sko ska vi sätta igång honom. Han ser taggad ut och vill göra något igen.

Under tiden blir det Heleen som får rycka in som Linneas träningskompis. Hon har ridit ut på henne idag och på tisdag är det dags för hoppträning för Vicky. Det ska bli spännande att se hur hon sköter sig. Hon har brallat lite efter hindren ibland de få gånger vi gått över bommar för att hon tycker det är roligt och det tycker Linnea är lite läskigt. Tror det kommer att gå över när de lär känna varandra lite bättre. Heleen är lite stor och Linnea har inte så mycket att säga till om med sina 29 kg. Tur att hon är snäll!!! Jag tar på mig ridbyxorna så får jag hoppa upp om det går överstyr.

SONY DSC

Sibban och jag skrittar vidare månaden ut. Det är SÅÅÅÅ TRÅÅÅKIGT! Försöker se det som en investering att sätta igång henne långsamt. Jag opererade min leden i min tumme förra året och känner fortfarande av det ibland. Hur ska det då inte vara för hennes leder? Om 20 dagar ska vi börja trava 🙂 .

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s