Spik i foten…..en svart hingst betraktelser

Tja ba! Vildhingsten från Danmark knyckte mattens dator och ska försöka författa ihop ett inlägg. För några veckor sedan åkte den där stora snygga röda hästen som står bredvid mig iväg med transporten. Ingenting konstigt för det gör hon ibland och brukar komma hem svettig och trött. Den här gången kom hon hem med bandage runt haserna och det var ett satans gulligullande och hon fick all uppmärksamhet. Inte så att jag missunnar henne det, hon är rätt snygg men hon biter mig ibland när jag går förbi hennes box och jag får aldrig smaka på hennes kraftfoder. Om någon ska ha mycket uppmärksamhet är det naturligtvis jag Eder Kungliga Höghet, Diablo.

SONY DSC

I alla fall gick veckorna och Den Röda fortsatte att få all uppmärksamhet av stormatte. Hörde att den stora och lilla matten pratade om att låta mig vila till efter nyår. Det var något om att underlaget var fruset i alla fall och att det var så mycket nu innan Hjul (Fattar förresten inte varför människorna firar Hjul. Är sådana där runda saker som sitter på min kaross och får den att rulla något att fira? Å andra sidan brukar det innebära extra gotter till mig när de firar den där Hjulen och det är förstås bra.)

SONY DSC

Häromdagen fick jag nog och när jag hittade ett konstigt rostigt metallföremål i hagen fick jag en idé. Det här kanske kan hjälpa mig att få mina undersåtar att behandla mig som de bör tänkte jag. Jag siktade noga och sedan sparkade jag till och lyckades få in stålpinnen i hoven. Satan i gatan vad det gjorde ont….Erkänner villigt att jag inte riktigt planerat in smärtan och att jag inte riktigt tänkte förrän efteråt. Stora matten kom gåendes och såg snabbt att allt inte var som det skulle. Hon ryckte ut stålpinnen (som troligen gått in 2-3 cm in i hoven , 2 mm tjock) och fick in mig i min box. Det blödde och jag som är rätt känslig kände mig inte riktigt bra. Alla vet att vi karlar får mycket ondare och blir sjukare än om det här hänt en av det andra könet. Hoven tvättades och jodopaxbandage lades om foten.

SONY DSC

Hörde att matten var lite skärrad när hon pratade i telefonen med min läkare och kvinnan som sköter min pedikyr. Förstår att hon var det för jag stod på tre ben och vägrade sätta ner den onda foten. Läkaren kom och gav mig några sprutor. Jag gillar inte sprutor. Alltså jag må vara snäll och tålmodig, men när mitt kungliga skinn ska penetreras gör det kungligt ont. Matten har sedan fortsatt att spruta mig en gång om dagen. Jag lyckades hoppa undan en gång och hon fick penicillin över hela sig. Ha, ha, ha ni skulle sett henne. Rätt åt henne! Dagen efter hade hon den gamla farbrorn med sig och sedan satte de rep runt näsan och drog åt. Då blev jag lite sur och försökte bitas (men bara lite) och sedan stod jag still när matten stack sprutan i mig.

SONY DSC

Min pedikyrist var ute och drog av mig skon. Jag har ont i foten men medicinen som matten ger mig i munnen (och som inte smakar så illa faktiskt) gör att det känns lite bättre. Nu har jag ett snyggt bomullsbandage om hoven som byts varje dag.

SONY DSC

På kvällen kände jag mig lite konstig och på morgonen hade jag ont i magen. Jag hade inte druckit vatten på hela natten och bara bajsat en hög. Eftersom jag nu belastade hoven (även om jag var halt) gick vi ut och gick matten och jag. Äntligen samma uppmärksamhet som snygga bruttan röd i boxen bredvid. Hon har skrutit över hur mycket gräs hon får äta under sina promenader men jag fick minsann inte äta något gräs. Du måste bajsa först sa matten. Men jag fick i alla fall något slafsigt och gott som kallades slobber och det drack jag glatt. Heja matten! Det är sådan här uppmärksamhet en kunglighet förtjänar tänkte jag. God mat och gräspromenader! Det kanske inte är så dumt att ha ont i foten trots allt!!!

SONY DSC

Matten satte för min kaross gissningsvis för att hon ville skjutsa mig en sväng runt mitt kungarike. Jag funderade på varför, men följde snällt med. Hon körde inte alls på någon snäll väg utan det skumpade och svängde och vi åkte i säkert 40 minuter innan vi stannade till. Är vi framme? Jag fick inte gå ut och matte mumlade något om att köpa mjölk. Sedan stod vi stilla en stund innan vi åkte vidare. Efter en kort resa stannade vagnen igen och luckan började skramla. Undrar var vi är nu och om det finns några snygga tjejer här tänkte jag. Det brukar vara roliga saker vi åker på när jag får åka karossen. Döm om min förvåning när jag blev utlastad hemma av alla ställen. Förstod inte alls syftet med resan och så mycket uppmärksamhet att de behövde ta med mig till affären behöver jag inte. Matten mumlade något om att jag borde bli nervös och bajsa av resan, men inte jag heller!

SONY DSC

Matten fortsatte med promenaderna och jag tyckte jag hörde något om att bajsa nu hästskrälle. Tilltalar man mig på ett nedlåtande sätt tänker jag minsann inte bajsa tänkte jag och knep. Matten provade att lägga in både den bruna tjejens bajs (Hon är aldrig brunstig den hästen förresten, bara arg. Undrar vad jag ska göra för att hon ska gilla mig?) och den där fula röda tonårspojkens bajs (Han är en riktig wannabe Diablo, försöker härma mig i det mesta men lyckas aldrig, dessutom gnäggar han löjligt). Efter en stund tog matten ut mig och vi gick in i min hage. Vad ska vi göra här funderade jag. Det är mest knöligt och fruset och gör ont att gå där. Så kom vi till min toalett! Äntligen tänkte jag! Jag hade inte kunnat hålla mig länge till och jag lade en stor hög.

SONY DSC

Promenaderna fortsatte men inte lika intensivt och jag fick lite mat och fick till och med beta lite under mina promenader. Pilutta dig sa jag till den röda hästen när hon kom in från hagen. Jag får också beta gräs och dessutom får jag mer uppmärksamhet än du för närvarande. Precis som det ska vara!!!

SONY DSC

Tyckte att det var en bra idé matten kom på att jag skulle bajsa på min egen toalett i hagen istället för i min renstädade box och höll mig därför. Våga vägra bajsa boxen!!!! Sent på kvällen gick vi till toaletten igen och jag gjorde en ny hög. Nu ska vi se hur väldresserad matten är tänkte jag och mycket riktigt kom hon in mitt i natten också för att gå med mig på toaletten. Ganska trött och med stora påsar under ögonen…. Hörde henne säga något om att jag var värre än en hundvalp. Hundar vill jag inte bli jämförd med och jag lade två rejäla högar innan hon kom ut i stallet igen på morgonkvisten.

SONY DSC

Jag fick gå ut i hagen en stund när matten mockar. Min fot gjorde mera ont av det hårda underlaget, men jag belastade den fortfarande. Troligen är det promenerandet som gör att jag är något haltare, det är alldeles för hårt ute även om foten är inlindad i bomull. I alla fall är matte ganska lättdresserad och jag slipper stå i den där tråkiga boxen hela dagarna. Jag får numera den uppmärksamhet som jag förtjänar (även om jag gärna skulle vilja ha mer, mina undersåtar, ni är välkomna att komma och borsta på mig och ge mig morötter och äpplen). Jag hade bara inte planerat att foten skulle göra så här ont och inte så här länge när jag lyckades få in spiken i foten…..

diablo5

Håll gärna en tumme för att jag snart mår bättre igen. Trots allt gör det rätt ont och jag gillar att vakta min hage och jaga bilar som åker förbi. Det är tråkigt att vara konvalescent…..Svårt också när foten behöver stå still och magen behöver röra på sig tycker matten och jag.

diablo

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spik i foten…..en svart hingst betraktelser

  1. granbackstove skriver:

    Krya på dig, Diablo! Det vet väl alla att du är KUNG. Din vita tjej hälsar också krya på dig, och önskar att ni kunde ses lite längre fram. Hon lovar att parfymera sig på det mest behagfulla sätt inför besöket.

  2. stinastabo skriver:

    Hoppas foten är bättre snabbt finastes Svarta Hingsten! Kram och god hjul på er alla på gården!
    /stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s