Tack Agria, Mälarkliniken och Bill-Ove!!!!

Sibbans konvalescens går fortsatt fint! Stygnen togs i måndags/tisdags och sedan dess står hon ute i liten hage om dagarna. Vi fortsätter gå ut på våra små promenader om 20 minuter 2-3 gånger per dag. Hon sköter sig fortsatt superbra även om jag går med både kedja och longerlina. Tänker att om hon får spel är det kanske bra att kunna stoppa henne även om hon fortfarande är otroligt snäll. Bra för matte att få gå ut på power walks flera gånger per dag!

Sibban är fortsatt något svullen och varm på framsidan av höger has. Efter konsultation med kliniken har vi satt henne på en kur metacam. Svullnaden har gått ner något och jag är inte lika orolig längre. Trots allt var det en lös benbit på ca 3 cm som togs bort och någon slags reaktion är inte konstigt att få även om det inte är helt optimalt.  Så länge hon inte får feber eller blir halt tänker jag fortsätta att vara lugn.

Vi fick en ny inackordering i väna, vackra och snälla kallblodstravaren Frid förra måndagen. Hon fick en hovböld redan efter några dagar här och har därför stått på boxvila några dagar. Perfekt för båda konvalescenthästarna att få sällskap av varandra. Jag har också fått staket på tre sidor av ridbanan med hjälp av Bill-Ove (nya inackorderingen Maries sambo) som skruvade upp staketet på ett kick. Otroligt att det finns hyggliga människor som erbjuder sig att hjälpa till. Stefan jobbar mycket och har inte hunnit med (stolparna hade han satt upp). Det är så fint och snart kan jag löshoppa på ridbanan!!!! Lovar att ta kort både på staketet och Frid när vi släpper ut henne till hennes kompisar i lösdriften i början på nästa vecka.

Idag kom räkningen från Mälarkliniken. Totalt har hältutredning, röntgen, operation av båda haserna, kolik och två dagars övernattning kostat ca 27000 kr. Det tycker jag ändå känns relativt ”billigt” och jag hade räknat med en större räkning. Själva hältutredning/röntgen och operation kostade 20 000 kr och koliken gick på 7000 kr. Jag kommer definitivt att åka till Mälaren Hästklinik om jag behöver specialistvård igen (vilket jag förstås hoppas slippa 🙂 ).

Vi kommer att betala ca 11000 kr och resten ersätter mitt fantastiska försäkringsbolag Agria. Man må läsa en del kritik mot Agria här och var men jag måste säga att jag alltid varit supernöjd med dem och fått ersättning utan problem de gånger det behövts. En stor del till att jag varit trogen mot bolaget sedan slutet av -80 talet är min fantastiska vän och försäkringsombud Inga-Lill Trollestad Danielsson. Alltid positiv och peppande när jag ringer och bryter ihop lite när hästarna mår dåligt. Du är fantastisk!

Snart har min galna röda stått på box/liten hage i tre veckor. Bara halva tiden kvar innan hon släpps ut. Undrar om hon är lika galen då som på bilderna nedan???

SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tack Agria, Mälarkliniken och Bill-Ove!!!!

  1. granbackstove skriver:

    Kallblodstravare. Sto. Jag kommer snart och hälsar på. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s