Andas ut!

Sibban har idag fått öka givan till 8 kg hö per dag och från och med imorgon kommer jag att fodra henne som vanligt. Hon har börjat dricka normalt och bajsar som förut. Så matten har andats ut lite vad gäller koliken (har varit galet trött idag och det tror jag beror på att spänningarna släppt).

Fina röda är en fantastisk häst och verkar inte speciellt bekymrad över boxvilan. Står inne själv lugnt i stallet om dagarna. Vi går promenader och betar en stund 3-4 gånger per dag och det verkar hon vara nöjd med. Jättesnäll och lugn på våra promenader. Allt hö får hon i finmaskigt hönät. Helt suveränt då det ökar ättiden för henne och hon har något att pilla med under längre tid. Haserna ser fina ut och nästa gång bandagen kasar ner kommer jag att ta bort dem. Sibban skulle nämligen bara vara lindad de första tio dagarna och imorgon har den tiden passerat. En första milstolpe på konvalescensen. På tisdag ska stygnen tas och sedan får hon gå ut i liten hage och promenaderna kan förlängas!

Hon har varit lite mer svullen i höger has än i vänster men idag var svullnaden borta. Eller inte riktigt borta utan den hade flyttat sig och runnit ner  och hon var svullen över senorna ner över kotan. Gissar och hoppas på att det är svullnaden från hasen som är på väg neråt och förhoppningsvis bort. Aja, hon är hältfri i alla fall och det är det viktigaste ❤ .

IMG_9340 IMG_9300

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Andas ut!

  1. stallrisinge skriver:

    Skönt att det går åt rätt håll, snart är du tillbaks i sadeln igen;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s