Omväxlande arbete….

Denna vecka har inneburit omväxlande arbete för fröken röd. I lördags red vi på Hamraängen med fokus på galopparbete. Vi försökte rida tempoväxlingar och jobbade på att hon skulle vara rak. Hamraängen är en åker som är en kilometer lång och som smalast 15 m och den leder ner till ån. Förr i tiden skulle alla gårdar ha en del i ån och då kom dessa långa, smala åkrar till. Perfekt att ligga och rulla på i galopp!

Dagen efter vilade Sibban och idag har vi tömkört. Hon var fin bitvis men ganska mycket på hugget. Det märks att hon har stallats in och börjat få kraftfoder om man säger så ;).

Imorgon är det dags för hoppträning och på onsdag tränar vi WE. På torsdag blir det dressyr för jag har visst råkat anmäla mig till dressyrtävling på söndag. Man måste säga att Sibban får ett omväxlande jobb i alla fall ;).

Jag har också hunnit med att rida X på ridbanan utan lina idag. X är extra förälskad i Sibban precis nu. Gunnar tog med sig Sibban ner på ridbanan för att X skulle få sällskap och vara lugn denna första gång. Jag hoppade upp och G fick hjälpa mig igång i skritt. Lilla X förstår inte framåtdrivande hjälper än och behöver stöd från backen för att bjuda framåt. Styra och bromsa går ganska bra. Gjorde flera halter och igångsättningar i skritt. Jätteduktig!

Provade sedan att trava. Här blev hon lite trock och slog några gånger mot spöet. Det är en dam med mycket humör och en hel del nerv. Det gäller att vara vänlig men bestämd i allt man gör och lirka runt humöret. Med hjälp av lite mer drivning av Gunnar travade vi runt och när det kändes som vi hade bjudning saktade vi av och gav oss. Det var tredje gången jag satt på henne. Totalt är hon burit ryttare 7-8 gånger. Det är tur att jag har Linnea som har fått vara pilot medan jag stått på backen. Hon är superlydig när jag finns på marken. Det är hon inte när jag rider eller när någon annan är på backen ;). Helst skulle jag vilja klona mig själv så jag både kunde driva i rätt ögonblick och sitta på ryggen och rida. Helt själv är det svårt att rida henne än eftersom hon inte riktigt bjuder fram men det kommer! Hoppas få ridsällskap och rida ut henne i skogen nästa ridpass. Där brukar de flesta hästar få mer egen motor och gå fram.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Omväxlande arbete….

  1. Jenny skriver:

    När vi red in Disa hade vi en på ryggen och en på marken med långpisk. Då fick man drivhjälp utan att personen behövde komma så nära plus att hon kände igen ”piskkommandot” från longeringen.

  2. Jenny skriver:

    Jag går ju hemma och dräller minst en månad till, så skulle komma ut och ridsällskapa om du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s