Lösdriften urmockad…..

Idag har vi mockat ur lösdriften. Vi brukar vänta till hösten då dyngan hunnit bränna ihop lite mer och minskat i storlek. Tre traktorkärror blev det och tänk vad tidsbesparande det är egentligen att ha hästarna här ute. Gunnar körde traktorn och jag skottade kanter och runt stolparna. Tror att vi var klara på 1,5 timme totalt.

Nu ska vi köpa torvbalar och lägga i botten innan huset ska halmas upp igen. Torven binder ammoniak och gör att det blir lättare att mocka ut lösdriften. Vi ska också såga bort några träd som dött och plocka bort lite pinnar och stenar som inte behöver vara i hagen och gå över staketet. Därefter ska vi hämta några lass grus till foderplatsen och sedan kan höststormarna börja och hästarna flytta in. Skönt på ett sätt men samtidigt sorgligt på något sätt att sommaren nu definitivt är över.  Lösdriften syns bakom Diablo och Lilleman.

ridl12

I år blir det Ayra, Lilla Q, Tiffy, Jos, Superman och Heleen som kommer gå där inledningsvis. När/om Jura och Zaba kommer hem flyttar de också dit. I stallet står Sibban, Rainy och Diablo. Precis lagom många att mocka åt varje dag :).

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s