Träning som inte blev träning

Idag åkte jag iväg för att prova att rida för Emelie Änges. Var på plats och började skritta fram ca 15 minuter innan och var alldeles lagom framriden när jag skulle börja. Och klockan gick och tio minuter efter att träningen skulle ha börjat ringde jag arrangören. Det visade sig att träningen var inställd och att man glömt att meddela mig som red som reserv.

Ingen skada skedd även om det kändes lite surt eftersom jag har 50 minuter enkel väg till ridhuset där träningen äger rum. Jag red ett träningspass i ridhuset ensam istället. Sibban kändes kanon i traven. Jobbade en del öppnor och även med att samla-öka-samla på långsidorna. Fick till fina fattningar i galoppen där jag försökte tänka att jag skulle sitta fram henne i fattningarna a la Uffe.

I höger varvet hamnar jag utanför henne och hon skjuter mig till vänster (eller är det jag som flyttar mig utåt?). I alla fall så var vänster galopp betydligt bättre än höger och jag tror faktiskt att det var jag som störde henne. Kom nämligen på först i slutet när jag travade av att jag satt snett och när jag korrigerade sitsen gick hon bättre igen. Fasiken att det ska vara så svårt att rida.

Jag har i alla fall en galet fin häst även om hon kräver av mig att jag rider ordentligt hela tiden. Men det ska hon väl kunna kräva av sin matte? Skönt att hon är så trygg och cool på nya platser. Visst tittar hon lite men sköter sig på det stora hela riktigt fint. Nu åker vi till Tutis på fredag och rider ut med Jenny och sedan ska hon få en vecka ledigt. Vi provar Emelie om två veckor istället :).

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Träning som inte blev träning

  1. Annica skriver:

    Vad typiskt att du inte fick den informationen när man åker så långt. Hoppas du kommer med nästa vecka. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s