Härlig vacker dag på stubben <3

Återigen en varm och skönt höstdag. Temperaturen gick upp mot 20 grader och jag red i t-shirt trots att det redan har blivit mitten av september. Samtidigt är luften härligt hög och lätt att andas. Höstväder när det är som bäst!

Jag sadlade Sibban och Linnea red Rainy. Det var länge sedan vi red ut tillsammans och jag måste säga att jag såg fram emot uteritten. Hästarna var pigga, särskilt 20-åriga Rainy som inte kunde skritta ett steg utan bara taktade. Knasfia <3. Dagen innan hade vi hoppträning och hon var helt galen när Linnea hoppade. Vi fick till och med betsla upp henne för att hon stack iväg i full fart. Efter att Linnea ridit lånade Vega henne. Kloka ponnyn kände att hon hade en yngre och mindre rutinerad ryttare på ryggen och sprang inte fortare än vad Vega ville. Himla roligt att se hur hon försökte ta hand  om sin lilla ryttare <3.

rainyd

Tillbaka till dagens ridtur. Vi red till stubbåkrarna bakom Holmen. Sibban var på hugget och kändes fin att rida. Linnea ville inte galoppera eftersom Rainy kan sticka ibland och hon tycker det är obehagligt att inte få stopp. Jag sa att om jag travade med Sibban kunde hon välja gångart själv. Sibban travade som en miljon. Vilken häftig häst jag har!!!

IMG_9860

Traven övergick i lugn galopp och vi galopperade sida vid sida. Hur mysigt som helst. Jag har verkligen saknat att rida ut med Linnea. Oftast rider hon ut med sina kompisar eller så rider jag på dagen när hon är i skolan.

sibb8

När vi ändå var igång och red hämtade vi Heleen och Superman. Jag red Heleen barbacka (det ska jag inte göra igen om jag inte bara ska skritta, hennes manke är vass 😉 ) och för Linnea och Superman var det dags för flera premiärer. För första gången satt hon upp direkt vid stallet utan att jag longerade innan. Sedan var det dags för premiär två nämligen den första uteritten i skogen. Vi red bakom ridbanan och upp i Widens skog. Allt gick jättebra. Vi skuttade till och med över de små pinnarna som ligger över vägen (premiär 3 hopp i skogen) och när vi gjorde det galopperade Superman efter hindren (premiär 4 galopp med ryttare). Han skötte sig med bravur hela ridturen, framåt men ändå cool och helt otittig. Duktig ponny och duktig Linnea som faktiskt skött inridningen nästan helt själv (ja, jag har longerat och tömkört).

superm

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Härlig vacker dag på stubben <3

  1. Jenny skriver:

    Visst är det otroligt hur hästar kan anpassa sig efter sina ryttare. Disa bar Johan hur lugnt och fint som helst igår, gick fram överallt och brydde sig inte det minsta om ”farligheter”. När jag sedan satt upp höll hon på att få hjärtsnörp när vi skulle kliva över en vattenslang som låg över vägen. Samma vattenslang som hon precis gått över med Johan utan att ens vicka på öronen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s