Första P&J med lycklig häst!

Idag har jag och Sibban varit på UPK och ridit en P&J. Det är skönt att Sibban är cool och lugn när hon kommer av transporten. Tror inte att någon kan gissa hur hon känns att rida när man bara ser henne stå blickstilla och halvsovande i väntan på att ryttaren kommer upp. När man sedan sitter på ryggen känns hon kraftfull och explosiv.

Började trava och galoppera fram i ridhuset när det var ca 15 minuter kvar till första start. Sibban var lugn och trygg men ändå framåt. Just att hon är så cool i sådana här situationer med hästar runt omkring är något som jag värderar högt.

Skrittade ganska snart bort till framhoppningen. Sibban tyckte det var kul att hoppa och taggade i. Kul att hon tycker att det är så roligt <3. Det här var första gången på en framhoppning och första gången inne på en bana med sju hinder och för mig var det viktigast att ge henne en bra resa.

Upp till ridbanan och skrittade en sväng i väntan på vår tur. In på banan där jag började med att galoppera ett varv för att se att hon var framför skänkeln. Stod still i skuggan i väntan på vår tur.

Sibban var på hugget när det var dags för oss. Hon bjöd och tyckte det var kuuuul. Det kändes inte som det var läge för mer kontroll och jag försökte mest följa med i hennes tempo med försiktiga förhållningar. Tar jag mer i henne börjar hon studsa och prio ett var att ha roligt och att det skulle var okomplicerat för hästen så här första gången i tävlingslika sammanhang. Måste säga att hon är himla häftig att rida och hoppa. Massor med kraft, vilja och framåtanda som gör att det blir lätt att rida till hinder.

I alla fall presterade hon en felfri runda och jag kände mig (och såg ut) som värsta ponnyungen på sin pigga och glada ponny. Jag var så nöjd efteråt, främst för att hon tyckte det var så roligt och att hon bjöd på allt som kom i hennes väg. Vi var även anmälda till 70 cm men jag valde att stryka mig. Hon kan bli lite trock om hon får mjölksyra och nu hade vi en bra, okomplicerad runda som båda blev lyckliga och glada av. Man ska sluta när man är på topp och högre höjder hinner vi hoppa i framtiden.

Bjuder på en film från dagen ❤ :

http://youtu.be/GK49frqCdT4

Jag är känner mig alldeles glad och varm när jag ser min glada och lyckliga häst. Tänk att det är så roligt att hoppa!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s