Dressyr och galoppträning

I fredags red jag ett dressyrpass på Sibban. Började med att skritta i skogen runt Engvall. Bra att få träna på att gå i lite över stock och sten och lyfta fötterna. På ridbanan var hon först lite på hugget. Ville gärna trava fortare än vad jag ville men efter några avsaktningar började hon lyssna mer på mig.

Gjorde fina galoppfattningar men översamlade sig nästan i höger galopp och ”studdsade fram”. Lilla hjärtat försökte förstå vad jag ville att hon skulle göra och tyckte nog att hon hittade en bra lösning där ;). Det gjorde att hon tyckte det blev lite jobbigt, men inga sura miner utan tog bara i lite extra. Red också en del tempoväxlingar och i slutet när jag lade ner henne kändes hon riktigt fin!

sibb3

Idag red vi ut och ner till Hamraängen. Det är en låååång (1 km) och smal (15 m som smalast) åker som är perfekt att galoppträna på. Alla skulle ha en del i Olandsån förr och därför kom de här smala, långa åkrarna till. I alla fall var det skoj att galoppera tyckte både Sibban och jag. Provade att göra några fattningar från skritt som var riktigt fina. Lite stark var hon och vill gärna lägga sig på lite men bitvis riktigt fin. Här är en bild från Hamraängen från i vintras när vi också galopptränade. Känns ganska avlägset den här sommaren med MÅÅÅNGA dagar med över 30 graders värme.

galopp3

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s