Diablo och Linnea har tävlat

I lördags åkte jag, Linnea och Diablo till Gävle Fältrittklubb för hopptävling. Som vanligt skötte sig Diablo fantastiskt. Han hummade väldigt lågt när han skrittade bakom ett sto och jag ledde honom i övrigt knäpptyst. Ingen kan tro att han är hingst utan han är extremt väluppfostrad ❤ .

Första klassen var LD CR och Linnea och Diablo satte en säker nolla. Fortsatte sedan och red LC. Dubbelnolla igen men tyvärr räckte inte tiden riktigt för placering. De gjorde i alla fall en jättefin runda både i grundomgången och omhoppningen.

SONY DSC

Efter att ha sett en del av de ungar som red som galningar på sina ponnyer igår har jag börjat fundera på diskussionen om stilbedömning. Vet inte om jag tycker att man ska ha det i SM, men det skulle definitivt vara bra om man fick rida stilhoppning i de lätta klasserna. Kanske till och med införa ett uppklassningssystem där man måste rida stilbedömning innan man får starta på ”riktiga  tävlingar” och visa att man faktiskt kan rida sin ponny i någorlunda balans.

SONY DSC

Många barnen red snyggt, balanserat och välavvägt på tävlingen. Men det fanns också barn som flängde runt på sina ponnyer och nog skulle behövt några år till på ridskolan innan de fått den där egna ponnyn. Det fanns ryttare som ryckte hästarna i munnen,ryttare som nästan tappade balansen i svängar och över hinder, hästar som låg i kurvorna så att man helst ville blunda. Tur att inte Linnea rider så för då hade jag inte vågat titta alls.

SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s