Linnea och Diablo på dressyrträning

I går åkte jag med Linnea och Diablo till Tuthammaren. Det var dags för dressyrträning för Ylva Odelberg. Diablo har varit lite tjorvig och ûberpigg det sista. Han blir gärna lite på under perioden när han betäcker och springer från arbetet. Linnea blir då stark och han blir stretig. Som mamma har jag svårt att instruera min dotter (tror att många hästmammor känner igen sig där 😉 ). Det går bättre och bättre och i hoppningen går det helt friktionsfritt, men i dressyren får vi försöka ta hjälp.

Ylva började med att följa med Linnea runt i skritten för att få henne att korrigera handställningen och slappna av i armarna med böjda armbågar. Hon blir ibland stark och lite stum och då blir Diablo stretig. L ska försöka bli mindre fokuserad på att greja med handen och istället slappna av, ge stöd och få honom att jobba från bakbenen fram till handen. Kontakt på yttertygeln och jobba med att han på voltspåret ska flytta undan innerskänkeln. Bara grunder men så himla bra och tydligt visat av Ylva och efter en stunds skrittande hamnade Diablo mellan hjälperna och Linnea fick äntligen ett bra dressyrpass. Igår var Diablo mer som vanligt och ingen duracellkanin. Linnea fick istället driva ibland vilket blir mycket lättare.

SONY DSC

Därefter fick hon trava. Ylva var hela tiden med och visade hur hon skulle tänka och rida.

SONY DSC

Fortsatte med galoppen och fick träna på att inte låta honom springa iväg i fattningen. Håll kvar i handen och fatta galopp med benen och fattningarna blev superfina.

SONY DSC

Linnea fick också jobba med att sitta rakt i sadeln tänka ytteraxel över ytterbak. Titta utåt väggen hela tiden.

SONY DSC

I slutet var de så himla fina. Diablo har aldrig gått bättre och hon fick rida framåt i traven på långsidorna och han bibehöll ändå formen. Filmade men de filmerna ville telefonen behålla 😉 .

SONY DSC SONY DSC

Nu hoppas jag få någon mer reservtid för Ylva så att vi kan fortsätta det som påbörjades. Tror att det kommer att bli riktigt bra!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s