Idag fyller jag år!!!

Hipp, hipp hurra på min födelsedag ;).

Har haft en bra födelsedag so far. I morse fick jag frukost på sängen av maken och stort paket med godis av bästaste dottern. Sedan hämtade jag min fina röda häst från hagen. På agendan stod hoppning!!! Hoppning är bland det roligaste som finns tycker både jag och Sibban. Några bilder på vackraste röda med mig på ryggen från idag. Lite tjock om magen men ändå så galet snygg ❤ ❤ .

Aviary Photo_130510962560027203

Travade och galopperade på vallen några varv innan vi gick till ridbanan. Började med att trava bommar och sedan hoppade vi fram. Linnea var med och fotade och jag fick det bästa beröm man kan få. ”Det ser så himla enkelt ut när ni hoppar mamma!”

Aviary Photo_130510963881268950

Och ja, det känns enkelt. Jag är trygg med Sibban och hon är trygg med mig. Hon börjar mer och mer bli som Cometa. Lyhörd, känslig och lydig för små hjälper. Värmen gör nog sitt till att hon är så sansad som hon är precis nu, men jag hoppas det håller i sig även när det blir svalare grader ute.

Aviary Photo_130510965566083506

I alla fall hoppade vi några mindre hinder som sattes ihop till en bana. Hon hoppade fint även om det nästan känns trångt ibland på min ridbana. Det här hindret var inhopp mot ett räcke två galoppsprång framför. Söthästen är fullt fokuserad på hindret framför och öronen kan inte vara mer spetsade.

Aviary Photo_130510966737554559

Vi hoppade en bana kring 70-80 cm och avslutade med att höja räcket i kombinationen till ca 90 cm. Det känns som hon hoppar bättre när hindren blir lite högre.

Aviary Photo_130510968605528045

Numera tänker jag inte speciellt mycket på galoppfattningarna. Jag fattar och bryr mig inte om ifall det blir något travsteg extra innan galoppen. För det mesta fattar hon på hjälpen. I alla fall gjorde vi en fattning åt varje håll innan vi skrittade av. Har överhuvudtaget försökt att avdramatisera allt i ridningen och det verkar fungera. Får se hur hon reagerar när det blir dags att ställa lite mer krav igen.

Aviary Photo_130510976916726110

Efter hoppningen åkte vi och badade vid Vällenbadet. Det var ca 30 grader i luften och säkert 26-27 grader i vattnet. Hela sjön är så varm, det är inte kallare vid fötterna utan vattnet är genomvarmt. Underbart! Jag, Linnea och Whilma var ensamma när vi kom till badet. Så småningom började det droppa in fler människor men det blev aldrig fullt. Dessutom flera goa vänner att prata med på plats.

Nu har jag fått två fina blommor och mer godis av sonen, ätit ugnspannkaka och snart ska Linnea och jag åka till Tuthammaren. Linnea ska träna för Ylva med Diablo. Det ska bli spännande att se om duracellkaninen Diablo är lugnare idag och vilka tips hon kan få med sig på vägen.

Och det är väl bland de bästa födelsedagar man kan ha? Först lite hoppning, sedan sol och bad och lite hästprat för att avsluta med att titta på träning med bästa dottern och hennes vackra ponny <3. För mig är en sådan dag bland de bästa av dagar.

SONY DSC

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Idag fyller jag år!!!

  1. granbackstove skriver:

    TJOHOO! GRATTIS på födelsedagen! KRAM!

  2. Åh, grattis!!:) Riktigt bra dag verkar det som!:)
    /Linnea Lundegård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s