Tiffy är dräktig och lycklig unge <3

När sommaren väl bestämde sig för att komma efter en kall inledning gör den det med besked. På dagarna är temperaturen över 30 grader och den enda plats som det går att uthärda värmen på är vid vattnet. Inte ens Linnea fryser när hon badar längre men så är det runt 26 grader i vattnet. Nästan medelhavstemperatur!

Vi har varit några dagar i Lidköping och hälsat på föräldrar och syskon. Där blev det också mest badande om dagarna. Jeanette, Tyra och Rasmus var snälla och körde hem oss och har varit här och hälsat på några dagar. Alltid lika mysigt att ha familjen på besök.

I torsdags kom vi hem för att på fredag morgon åka till seminstationen och kolla Tiffy. Hon var dräktig!!! Nu håller vi tummarna för att allt går vägen och att det kommer ut en liten fölunge i början av juni nästa år. Vi kommer att åka och göra ett ultraljud till på henne när det blir dags att försäkra fostret. Pappa är snygga Speyksbosch Dancer:

dancer

Och mamma vår egen vackra Tiffy:

ridl38

Tyra (Linneas åttaåriga kusin) har ridit en termin på ridskolan och ville naturligtvis rida när hon kom hit. Inte förrän framåt halv tio på kvällen är temperaturen någorlunda nere i ridtemperaturer. Igår lånade hon Jos och Linnea red Diablo. Det gick fint när Tyra red och hon var duktig. Hon skrittade och travade själv och provade att galoppera med mig som ledare. Jos är verkligen en fantastiskt snäll första ponny som skötte sig kanonbra med Tyra på ryggen.

Linnea red runt på en ganska så dryg Diablo som tyckte att kom igen nu så springer vi så fort vi kan. Hon gjorde ett bra jobb och var lugn fast han ibland såg ut som en duracellkanin ;). Jag satt upp en stund och red honom och sedan fick hon rida igen. När han skrittade stadigt på tygeln i båda varv gav vi oss och gick in. Idag har jag tömkört honom och han var fortfarande lite tjorvig. På tisdag ska Linnea prova att rida dressyr för Ylva Odelberg och då får vi hoppas att han har lugnat ner sig.

SONY DSC

Idag tog Linnea och Tyra in Rainy och Tiffy och pysslade en stund med hästarna på gången. Sedan tränsade vi båda ponnyerna och gick ner på ridbanan en stund. Tjejerna red barbacka. Tiffy kan vara lite tittig men bakom trygga Rainy gick det bra. Hästarna skötte sig finfint!

Linnea såg otroligt glad och lycklig ut när hon red på fina Rainy igen. Munnen gick nästan runt om. Rainy har varit lite knackig av och till under sommaren (så var hon även under förra året). Så fort det regnat och gräset växer har hon visat svaga fångtendenser och har varit ovillig att röra sig. Nu provade Linnea att trava och hon rörde sig obehindrat. När hovis varit här nästa vecka provar vi att sätta igång henne så smått igen. Jag ska också hämta ut medicin mot cushings och prova att ge henne. Har vänner som gett sina ponnyer det med gott resultat på hull och päls. Rainy har inte släppt all päls, blir tunn och tappar muskler i perioder och är fångbenägen om sommaren allt symptom för att hon inte har tillräckligt av ett ämne som man enkelt kan tillföra med en halv tablett om dagen.

Rainy och Tiffy går på begränsat bete och Rainy går in om natten. Vågar inte släppa Tiffy på mer gräs eftersom hon har fettdepåer som indikerar att hon kan vara fångbenägen. Tjejerna får istället hö tre gånger per dag. De är bästa vänner och hjälps åt med flugor och bromsar och det går ingen nöd på dem.

Sibban ska igång igen under veckan som kommer. Vi fortsätter vår lugna igångsättning. Superman ska vila fram tills temperaturen tillåter ridning. Jura har jag bestämt mig för att prova att betäcka. Hon får ett försök sedan tycker jag det blir för sent med föl. Tar hon sig inte kommer vi att kolla tänder och sedan lugnt och försiktigt börja arbeta henne igen. Väntar på hennes papper från säljaren. Passet har jag men mätintyg och lite fler papper ska jag få så småningom hoppas jag 🙂 .

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s