Zaba och Benetton Dream….

Idag följde jag med Frida när hon skulle kolla sitt sto på Lövsta Semin/Stjärnborgs gård. Där bor Zaba tillsammans med sin nya fölunge och jag passade på att hälsa på dem när jag ändå var där. Zaba såg ut att må finfint och har verkligen tagit sitt nya föl till sig med hela sitt stora hjärta. Härligt att naturen kan fungera så här ibland. Några bilder på henne och hennes fosterföl:

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Fölets mamma var nästan 180 cm hög och jag misstänker att bebis nästan kommer att växa om Zabas 158 cm över havet före avvänjning. En riktig snyggbebis <3!

Zaba har seminerats med en annan nästan 180 cm hög hingst nämligen Benetton Dream. Hingsten har köpts in till Lövsta och tävlas nu av Tinne med strålande resultat. Här är en film på honom under tidigare ryttare:

Först hade jag tänkt tillverka ett föl åt mig och funderade på flera mindre hingstar där Luxus CML stod högst på listan. Sedan tänkte jag om och valde en hingst som stod på stationen. Trots allt så har Zabas tidigare två halvblodsföl varit små och jag tror inte att jag behöver vara rädd för storleken. I övrigt matchar han henne fint tycker jag. Det var efter att jag suttit och gottat mig i filmer på Benetton Dreams avkommor i Tyskland som jag bestämde mig. Vad säger ni om den här fyra åringen:

Eller den här fuxen:

Det finns många videos upplagda på ridna avkommor och jag har inte sett någon som inte rört sig bra. Särskilt galoppen verkar blir super och det är den gångart som jag behöver förbättra mest på Zaba. Dräktighetskoll den 7 juli så fram tills dess håller vi tummarna!

Luxus står högt på listan som framtida kandidat om jag ska betäcka Sibban om några år. Hans föl har verkligen visat sig vara i en klass för sig. Sibbans mamma Häxan är seminerad med honom och den kombinationen tror jag är MYCKET lyckad. Det ska bli spännande att se Sibbans lillebror (sperma för tillverkning av hingstföl är beställd) nästa vår.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zaba och Benetton Dream….

  1. Japp så är det ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s