Fina lilla Tiffy…..

Jag lade bud på en auktion där intäkten gick till cancer och vann en betäckning med ridponnyhingsten Speyksbosh Dancer. Det är en jättefin hingst som jag hade möjlighet att se live när vi hämtade Madinn för många år sedan (han var även pappa till Madinn). Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att betäcka Tiffy med honom istället för Diablo. Tror att de kommer att matcha varandra fint. Se fler bilder på honom på http://ridponny.net/stallions/rp/dancer.html

dancer

I onsdags åkte jag till Annika Boström på Slätten för att kolla om Tiffy var igång för säsongen. Hennes äggproduktion såg bra ut och en gulkropp indikerade på att hon varit i brunst. Vi ska tillbaka igen imorgon för att kolla henne vidare.

SONY DSC

Rainy hade lite puls och var lite tjock i ett ben och har varit ledig från ridningen den här veckan för att spara sig för helgens hopptävling. Nu ser hon normal ut igen. Dock var Linnea ridsugen och jag sa att hon kunde prova rida Tiffy om hon ville. Eftersom Gabbi sagt att Tiffy kunde vara lite busig när hon inte ridits på ett tag tog jag henne i lina. Vilken härlig liten ponny hon är; både mjuk och känslig och Linnea såg nöjd ut på ryggen. Red ca 15 minuter i skritt och lite trav. Några bilder på ekipaget:

tiffy9 tiffy11 tiffy Tiffy2

 

En liten film på ekipaget också:

Tiffy såg ut som hon tyckte att det var roligt att bli riden igen. Planen är inte att rida henne regelbundet utan det här var en engångsgrej. Nu ska hon semineras och förhoppningsvis bli dräktig. Vi har inte tid att hålla igång en häst till men när hon fölat kanske vi väljer att sätta igång henne om hon ser fräsch ut. Linneas gamla Piab sadel satt i alla fall inte alls tokigt på henne.

Tillägg: Igår (fredag) var vi och kollade henne och hon var inte i brunst då heller. Flera ägg i storlek 1,5 cm. Åker igen på måndag och fredag nästa vecka. Är hon inte igång då sprutar vi igång brunsten.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fina lilla Tiffy…..

  1. Joanna skriver:

    Hej, jag tog några bilder på Linnea och Rainy i söndags på tävlingen på UPK. Vill ni ha de? Lättast är att skicka vid Facebook om du har det 🙂 Jag heter Joanna Åberg där, bara att skicka ett meddelande isåfall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s