Fööööl!!!!

Efter att ha haft lite koll på Ayra senaste veckan men inte riktigt börjat vaka såg då äntligen juvret klart ut i fredags kväll. Ayra har haft som vana att gå och lägga sig tidigt och ligga ner mycket men den här kvällen stod hon upp och var lite orolig.

Runt 22.45 såg vi att det stack ut något i bak och jag ringde min stand in Gunnar. Gick ut i stallet och då var båda frambenen ute och jag såg att nosen stack fram däremellan. Fölis var ganska stor och jag gick in och hjälpte till med att försiktigt hjälpa henne att dra ut den samtidigt som jag tog hål på hinnorna.

Sedan snabbt ut igen och lät fölis och mamma bekanta sig själva. Ayra låg kvar en stund innan hon reste sig. Redan efter 20 minuter stod fölis upp och efter 45 minuter hade hon snuttat. Första gången hjälpte vi till lite men ganska snart hittade hon spenen själv. Ayra var otroligt duktig och är en omtänksam och lugn mamma. Hon har nu visat att hon fyller en plats i avelsboxen. Vi kommer att betäcka om henne med Diablo igen. Här kommer en hel drös med fölbilder på lilla A lot of Qaprinja (Caipirinha är en drink och vi har försvenskat namnet något).

Först 12 h gammal:

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

20 h gammal:

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

36 h gammal:

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s