Löshoppning för småkillarna

I söndags var det spekulanter ute och tittade på Noorton. Jag har egentligen inte planerat att sälja honom än, samtidigt som det skulle kännas bra om någon mer häst såldes. Vi har trots allt åtta hästar i vår ägo för närvarande. Noorton kräver inte så mycket ännu, utan går mest på tillväxt i lösdriften. Målet är att börja longera och tömköra lite till hösten och sedan rida in om ungefär ett år.

I alla fall hade jag redan bestämt att jag skulle åka på löshoppning med Superman för Johan och Renee och erbjöd mig att ta med mig Noorton också för att spekulanterna skulle få se hur han betedde sig på ny plats.

Först strulade jag till det när jag skulle sätta för transporten. Den satt inte riktigt på handsken och när jag körde iväg tappade jag den. Handbromsen bromsade inte upp släpet som fortsatte rakt in i bilens bakända. Blev en skada på stötfångaren (ooops, tur att jag har en snäll man ❤ )och kablarna åkte ut ur handsken. Tur i oturen så hade Stefan bara några dagar före hittat rätt schema för hur kablarna skulle sättas i och med stor hjälp av Tove lyckades vi få dit allt igen så att belysningen fungerade. Stort tack för hjälpen Tove!

Ponnyerna blev därför inte borstade utan fick gå direkt från hagen in i transporten. De är okomplicerade att lasta och hantera och var båda mycket duktiga.

Noorton är en lite blyg men väldigt snäll kille som tog allt nytt med ro. Han tyckte det var lite konstigt. Johan och Renee är proffsiga och hästarna får hjälp i rätt ögonblick samtidigt som de får fundera mellan sprången. När han bjöd över båda hindren gav vi oss. Han växer precis nu och är lite trött, men visade upp en fin galopp och jag tycker hans teknik bådar gott för framtiden. En liten film på sötnöten:

http://youtu.be/QetXKD_uo24

noorton

Sedan var det dags för Superman. Jag tror inte att det var första gången han löshoppade även om han också var orutinerad. Han är en kaxig liten kille med mycket självförtroende. Vi fick stå och passa så att han inte kröp under repet. Hoppningen gick hur bra som helst och han visade upp fina språng. Det finns mycket hopp i honom, ingen tvekan om det.

http://youtu.be/QDZWhIX3Ug4

Superman kommer att åka på löshoppning om två veckor igen. Johan tyckte att vi skulle visa honom på 3 årstestet i maj istället för i september. Risken för tjock ponny är stor vid visning efter sommaren menade han. Tyvärr passade inte den helgen och vi får vänta tills september trots allt och sätta ponnyn på bantning i god tid före.

superman

Ponnyerna var lastade på mindre än tre minuter. Hade med mig världens bästa Nettan och Linnea som skötte filmandet. Vad skulle jag göra utan mitt team!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Löshoppning för småkillarna

  1. Tove skriver:

    Det är roligt att kunna hjälpa till. Och duktig Noorton! ”Mormor” blir stolt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s