Dressyrstart två för mig och min röda….

Tävling är viktig för mig och för att jag ska träna ordentligt. Hade bestämt mig för att inte tävla Sibban i år utan bara träna och åka med Linnea på hennes tävlingar. Det tar jag tillbaka för det är kul att tävla!

För några veckor sedan anmälde jag mig därför till en LC:1 i Gävle.Ja, jag vet att jag sa att jag inte skulle starta någon mer LC eftersom banan blir liten för Sibban och jag tycker det är svårt att få till ett flyt i det programmet, men nu var LB klassen full och då blev det som det blev.

Efter Sibbans bakutsparkande var jag tveksam till att starta henne men sedan bestämde jag mig för att prova och se det som miljöträning. Under veckan som gått red jag igenom programmet och det kändes ganska okej.

Fick med mig Lovisa som fotade. Skönt att slippa åka själv. Jag är så glad över att få någon som åker med mig på tävling. Linnea skulle ha följt med men hon blev magsjuk och fick stanna hemma.

Sibban var en klippa på framridningen som hölls i en del av ridhuset. Fem ekipage på en ytterst begränsad yta är inte riktigt vad man kan kalla optimalt. Red med remonttränset och med det hamnar hon med mer stöd i handen men vill ibland krypa lite bakom hand när hon inte orkar riktigt. Hon kändes ganska fin på framridningen. Lite ostadig i formen och en galoppfattning förberedde jag inte ordentligt och då busade hon lite.

SONY DSC

Inne på banan tittade hon lite på staketet och ville först inte gå nära. Vi löste det genom att rida en bit ifrån staketet. Hon var lite spänd i början av programmetoch kröp lite bakom hand och i höger fattningen sparkade hon och drog iväg lite i galoppen. Annars skötte hon sig fint och jag hade överlag en bra känsla.

SONY DSC

Känslan efter programmet var bra och jag var otroligt nöjd med min fina häst, hennes uppförande och vår ritt. När jag fick poängen var jag först inte riktigt nöjd. Det kändes också som vi fick lite låga poäng framförallt i första travdelen när jag jämförde min ritt med andra som red senare. Men sedan bestämde jag mig för att bara tänka på känslan och inte bry mig så mycket om poängsättningen.

Lyckades i alla fall att få två 8:or och det är alltid roligt! De fick vi på halten och på den fria skritten. Skritten är jag extra glad över eftersom den är något hästen har med sig och den är svår att utveckla.

Kommentar: Trevligt ekipage! Häst med härlig bjudning, men behöver vara mer reglerbar. Jobba på att hon ej kommer bakom lod. Detta kommer att bli bra i framtiden! Slutade på 63,3% och med det hamnade vi på plats 11 av 24.

SONY DSC

Det finns en film också. Kan ladda upp den om någon vill se? Om en vecka rider vi programridning för Birgitta Bergsten och då tänkte jag ge mig på LB:2. Sedan är det inplanerat en LB:1 i slutet av april.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dressyrstart två för mig och min röda….

  1. Tove skriver:

    Klart du ska lägga upp filmen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s