JAG har hopptränat!!!!!

Efter att jag bestämt mig för att rida med annat fokus än dressyr på Sibban under en period kändes det naturligt att kolla runt lite efter någon hoppträning i närheten. Jag har mer energi och kände helt plötsligt att jag saknade hoppningen. Hur kunde jag bara lägga ner den? Det finns ingenting som ger en sådan kick och glädje som en lyckad hoppträning.

Fick plats på hoppträning för Vicky ganska direkt och jag och Sibban begav oss till Väster Vallby i tisdagskväll. Hopptränade för Vicky för några år sedan men sedan kom det andra saker emellan. Sibban var för dagen ovanligt lugn och nästan lite seg för att vara hon. I alla fall började vi med att trava över bommar på ena långsidan och sedan rullade vi på i galopp. Det fungerade bäst när vi kom i trav in och ökade upp i galopp över bommarna.

Bomserien gjordes om till studds och Sibban hoppade fint över. Fler och fler lades på och det var så roligt! Vi gav oss ganska tidigt. Studds ger mjölksyra och vi har inte hoppat på länge och hon gjorde det så bra.

Fortsatte sedan att hoppa tre hinder som stod på medellinjen. Första gången kändes det lite som att sitta som en klick smör på en het potatis. Sibban slingrade sig och jag började ratta istället för att bara lägga ner handen och styra med benen. Försök två gick fint och då räckte det med den övningen.

Hoppade sedan två hinder som stod på diagonalerna som en åtta i galopp. Efter några varv där det kändes bättre och bättre gav vi oss med det. Hon hoppar med stort mod och man får en härlig känsla mot hindren. Själv kände jag mig ringrostig och behöver tänka på att räta upp mig både över och mellan hindren.

Avslutade sedan med att hoppa det ena räcket och komma snett över en oxer som stod mitt i ridhuset. Hon hoppade utan att tveka. Vicky trodde hon skulle kunna bli fälttävlanshäst eftersom hon var så cool. Det kommer hon inte att bli med mig på ryggen men någon terrängträning ska vi våga oss på. Vi fick i alla fall mersmak på hoppträningar. Det var så himla roligt tyckte både Sibban och jag.

sibban16

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s