Mysig uteritt och dressyrtrim….

Jag och Sibban fortsätter på vår linje att inte ställa så mycket krav utan mest lulla omkring några dagar till. Idag red jag och Linnea ut tillsammans på henne och Diablo. Vi red genom skogen upp till Golvsta och tillbaka igen. Solen sken och rätt som det var kom jag på mig själv med att sitta och fånle. Linnea undrade vad det var som var så roligt. Jag kände att jag var lycklig. Det är mysigt att rida ut på sin fina häst tillsammans med sin dotter på en glad ponny när solen skiner och våren är på G. Diablo var jätteglad över att få komma ut i skogen och Linnea drev på friskt i galoppen och båda såg ut att ha hur skoj som helst. Sibban blir lugnare när hon har sällskap även om sällskapet går bakom större delen av ridpasset.

Diablo

Ibland måste man stanna upp och inte alltid vara på väg mot någonting. Det gjorde jag idag. Jag tillät mig vara glad och lycklig över en fantastiskt trevlig häst, en glad unge på en lika glad ponny och en underbar vårdag!

På tisdag har jag anmält mig till hoppträning med Sibban. Vi har inte hoppat sedan förra sommaren, men nu känner jag att jag vill. Det är roligt att hoppa och jag hoppas att Sibban kommer tycka det också. Målet är att släppa alla krav och bara ha skoj! Säkerhetsvästen ska på om hästen blir lite för glad…….

På eftermiddagen lastade vi på Rainy och Blida och åkte till Gimo för dressyrtrim med bästa Jenniemy. Tjejerna fick jobba ordentligt (och ponnyn också). Jätteroligt att se att Rainy gick på tygeln i alla tre gångarter. Första gången hon sökte sig ner även i galoppen några steg för Linnea. Hon är som sagt var inte enkel men poletten är på väg att trilla ner för både ryttare och ponny. Idag red de övergångar mellan skritt och trav på tygeln. En liten gummisnodd hängde på som stöd löst spänd. Det hade inte gått för några månader sedan då hon stretade även mot den. Mamman är glad och stolt över både ryttare och häst. Kort filmsnutt på det duktiga DRESSYR ekipaget. Tänk att ponnyn som vi köpte som uterittsponny till Linnea och som inte kunde gå på tygeln börjar bli riktigt duktig.

http://youtu.be/CxsA9juGyFo

Kul även att se F på Blida. Trots att vår ofrivilliga vinter förra veckan gjort att det inte gått att rida så bra skötte sig båda fint. Den ponnyn har en himla fin ridbarhet och går o form bara hon får en jämn kontakt i munnen. Roligast var att se dem galoppera. Blida blir starkare och starkare och det syns verkligen att det går framåt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s