Mycket hästig dag=bra dag

I morse åkte Filip och Stefan till Uppsala för att kolla in maskinvisningarna. Skönt för killarna att få göra något som båda gillar tillsammans. Själv var jag glad över att jag slapp åka iväg någonstans. Det lös en strålande sol från en klarblå himmel och temperaturen letade sig upp till strax över tio grader. Visst blåste det lite, men det var milda vindar.

Började med att ta in Superman och borsta och sätta på tränset. Sedan longerade jag i skritt och trav på gårdsplanen. Det var tredje gången och idag hade jag satt på shabrak och elastisk täckesgjord. Måste säga att det är en cool kille som inte brydde sig nämnvärt och där longering såg ut att vara vardagsmat. En gång är ingen gång och två gånger är en vana eller vad brukar man säga? Vi till och med provade på galopp. Nästa vecka ska vi åka till Västra Vallby och löshoppa. Det ska bli roligt att se honom på hinder. Han borde kunna hoppa med två föräldrar som båda kvalat och startat SM i hoppning.

SONY DSC

Släppte ut honom och hämtade in Rainy. Köpte ett nytt pannband till henne och Sibban häromdagen från Pannband By M och de är verkligen superfina. Rainys går i ljusrosa toner och Sibbans i guld. Det var säkert pga pannbandet, för sedan hade jag det bästa dressyrpass som jag någonsin har haft på den gamla tanten. Som vanligt red jag barbacka för att spara henne några kilo. Hon jobbade på duktigt och var lätt och fin i handen större delen av passet. Jobbade med böjda spår och lite sidvärts. Förra gången hade jag blodsmak i munnen när jag galopperade men idag var hon duktig.  Imorgon ska Linnea rida henne för Jempa och då får vi hoppas att hon känns fin då också.

SONY DSC

Tog sedan in Sibban för tömkörning på ridbanan. Sibban jobbade fint från början men sedan så fick hästarna i lösdriftshagen spunk. Naturligtvis tände Sibban på alla cylindrar och mina skittömmar gick av i ena karbinhaken. Dags att köpa mig ett par riktiga lädertyglar istället tror jag minsann det var någon som försökte säga mig. Det dröjde ett tag innan hon lugnade ner sig, men sedan var hon jättefin. Så himla roligt att se henne på töm numera. Galopperna var riktigt fina och hon var rund och fin i formen. Min fina, fina röda häst!

sibb

Avslutade sedan med att rida Diablo. Försöker jobba mycket med min sits precis nu. Jag är sjukligt stel i överdelen av kroppen och det gör att jag har svårt att sitta rakt upp och ner i sadeln. Har ont och blir alldeles för orörlig och stel. Nu tog jag hjälp av min Perfect Sit båge för att hamna i rätt position på hästryggen. Vågar inte ha den på Sibban om hon skulle bralla iväg, men på Diablo fungerade den fint. Även Diablo hade en bra dag och gjorde ett bra träningspass på dressyrbanan med ungefär samma jobb som Rainy.

SONY DSC

Kände mig nöjd och glad med dagens motionerande av fyra hästar. Allt känns lättare nu när ljuset och värmen börjar återkomma. Tänk vad lite ljus, sol och frisk luft kan göra för humör och ork!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s