Vår och underbar tur i solen…..

Igår vräkte snön ner och vi hade fått 20-30 cm senaste veckan. Idag har våren kommit tillbaka igen. Nu på eftermiddagen visar termometern på 12 grader och snön är nästan ett minne bort. Skönt eftersom jag inte har några broddar i skorna på hästarna och på snöunderlag är det svårt att rida utan.

Började dagen med att ta in Superman. Han är verkligen en pärla att ta in själv i stallet och borsta. Satte på tränset och gick ut på gårdsplanen. Longerade honom först i skritt i båda varv och det märktes att poletten från förra gången hade trillat ner. Drev på honom och sedan fick han trava. Först försökte han stanna någon gång och testa om han måste springa men snart gick han fint i linan runt. Tror han kommer att bli en härlig ponny att rida med en hel del motor. Gjorde några varvbyten och gav oss sedan. Nästa gång ska han få på sig gjord och shabrak under longeringen. Superman och syrran Ayra:

SONY DSC

Tog in Sibban och red ut runt Rista. Solen strålade men det blåste som bara den vilket gjorde att hon var lite tittig och vaken. Försökte koncentrera mig på att bara ge henne en låg och stadig hand och att rida med små hjälper. Hon var pigg och glad men skötte sig fint hela rundan igenom. Emellanåt ville hon springa lite fort i traven men då red jag lite sidvärts och då lugnade hon ner sig. Fattningarna och galoppen var fina och det fanns inte tillstymmelse till bakutsparkar idag. Kändes härligt att få rida min glada och fina fuxtjej.

IMG_9812

 

Sofia (www.roslagsterapeuten.se) ska få komma ut och massera henne om en tio dagar.

Jag har också annonserat ut Superman och Noorton idag. Har egentligen inte några planer på att sälja dem förrän de är inridna och har startat några P&J, men kommer rätt köpare är de till salu.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s