Löshoppning

Idag har jag varit iväg till Happsta för att löshoppa några hästar. Först ut var Nettans fina Response! Härligt med en häst som springer själv och som vet vad löshoppning är för någonting. Hon hoppade tre studds följt av en oxer och lekte sig igenom serien.

Därefter löshoppades ett två årigt welsh cob sto. Jättefin och som den travade. Var inte speciellt tittig men krävde en del drivning för att förstå att hon skulle gå runt löshoppningsringen. Nästa gång kommer den säkert att ha mer motor från början. Det är jobbigt för unghästarna att bara åka bort, komma till ridhus, se massor med hinder och nya människor som vill att de ska springa. Duktig liten häst!

Här någonstans var jag tvungen att klä av mig. Det är jobbigt att springa varv efter varv runt ridhuset. Näst på tur var Gelzona som inte hoppat sedan 3 års testet förra året. Hon hade vuxit i sin kropp och det märktes att hon visste vad det var frågan om. G hade lite svårt att komma rätt in på första och vi lade ut en galoppbom åt henne och sedan hoppade hon fint genom serien.

Därefter var det dags för mina ponnyer. Vi lastade ut både Blida och Rainy och Rainy fick stå och titta när vi började med Blida. Blida är inte löshoppad någon gång. Hon var lite tveksam först men efter hand blev hoppningen bättre och bättre. Nästa gång ska jag bygga som man gör för halvbloden med två små hinder in i serien. Det tror jag kommer att hjälpa Blida bättre in på oxern. Duktig liten rar ponny!

http://youtu.be/UNf-SV9S4zk

Linnea ville att Rainy skulle få löshoppa också. Vi har haft Rainy nästan precis ett år nu. När vi köpte henne köpte vi en ponny som Linnea skulle rida ut på. Jag visste att hon tävlat en hel del hoppning med ryttaren före Emma (som vi köpte henne av), men hade ingen aning om att hon hoppade så fint. Vi hoppade henne inte ens när vi provred henne.

Det är så synd att hon är 20 år gammal och att vi inte fick henne tidigare. Jag tror att den här ponnyn hade kunnat starta msv om hon varit lite yngre. Nu jobbar vi på att hålla henne fräsch och smidig och Linnea är duktig på att hålla igång henne. Det är viktigt med gamla ponnyer att de inte får vila utan att de får röra på sig. Hon har blivit superfin i kroppen och det märks att hon mår bra. Man kan inte klaga på spänsten på den här 20 åringen i alla fall. Sista hindret ligger på en meter och hon är minst 20 cm över:

http://youtu.be/usvND3AUoDg

Löshoppningen var i alla fall dagens motionspass. Jag var ganska så trött efter att ha jagat ponnyer runt ringen. Värsta joggingpasset och jag misstänker att jag kommer att ha träningsvärk imorgon.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s