Kär i en transport….

Jag har alltid retat Stefan när han köpt en ny traktor eller maskin för att han ser så sanslöst lycklig. Det räcker att säga TRAKTOR så ler han med hela ansiktet och det är så roligt att retas. Nu är jag nästan likadan med min transport….

Idag lastade vi in både Blida och Rainy och åkte till Vettsta för att hoppa. Blida gick på direkt och Rainy traskade på strax därefter. Jag bara älskar att det är så mycket plats framför hästarna och att det finns en krubba där man kan lägga en muta för hästen att tycka det är roligare att gå in. Förstår heller inte hur jag klarade mig utan sadelkammare. Sedan går den så fint och stadigt efter bilen (det gjorde iof Iforn också). Så ja, jag är lika löjlig som Stefan och ler när jag använder min transport.

transp2

På vägen till ridhuset plockade vi upp Emelie som skulle få äran att vara testpilot på Blida. Blida är ju inte inhoppad riktigt och har inte alls förstått vad hinder är till för. Hon har inte hoppat över hindren utan krånglar sig över som om de vore upphöjda cavaletti och gör det svårt för sig.

SONY DSC SONY DSC

Efter några fler försök med draghjälp av Rainy började Blida till slut att hoppa över hindret. Det var ju enklare kom hon på till slut ;). Fick tyvärr inga bilder på det. Nu hoppar hon inte lika väl som hoppetossan Rainy men det kan man inte begära. Vi ska försöka löshoppa henne några gånger:

SONY DSC

Söt som socker är hon i alla fall. Magen är rund efter föl och eftersom de har fri tillgång på lösdriften. Det får bli bantning när hon kommer in och Piggelin ska avvänjas:

SONY DSC

Blida och Rainy är båda welsh sektion B. Rainy är maxad B-ponny och Blida är ungefär fem cm högre i manken men det syns knappt. Hon är däremot betydligt kortare än Rainy. Intressant att två hästar kan vara så olika i modellen trots att de tillhör samma ras:

SONY DSC SONY DSC

Nu är inte Rainy någon rastypisk welsh sek B och har inte fått några vidare poäng i utställningsringen, medan Blida fått diplompoäng. Uffe sa ju när Linnea red för honom att Rainy inte är en liten häst att rida eftersom hon är så lång i kroppen. Rainy upplevs också nästan som större. Det är mera häst både framför och bakom sadeln liksom. De ger helt olika ridkänsla. Blida är mjuk som smör och där får man jobba med takten. Rainy är mycket starkare, mer kraftfull och har större gångarter och mer power i dem. Hon har en fantastisk galopp, en bra trav, medan Blida framförallt har en bra skritt och trav och galoppen är sämsta gångart. En riktig liten prinsessponny är hon i alla fall vår Blida:

SONY DSC

Tjejerna bytte hästar i slutet för att Emelie skulle få hoppa några större hinder. Det såg fint ut. Linnea provade att skritta och trava och hon gillade verkligen att rida mjuka Blida. Under de veckor jag har ridit Blida har det hänt massor. Nu är hon inte alls svår att styra längre utan följer tygeltagen och går i en fin form med sug i handen. Vilka fina ponnyer vi har!

Även Diablo har fått röra sig idag tillsammans med Felicia och Wilma på Jos. Imorgon kommer alla hästar att få vilodag, årets sista dag. Goda vänner kommer hem till oss och mat ska lagas och rum ska städas. Själv ser jag fram emot att få fira tolvslaget i lösdriften hos hästarna. Vi ska ta in Stina och Lilla O över natten, men fler får vi inte plats med inne. Får hoppas att grannarna tar det lugnt med skjutandet!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s